Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγόρι πέθανε από μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο της Pfizer για Covid – Με καταιγιστικό ρυθμό αυξάνονται θάνατοι και παρενέργειες

Αγόρι πέθανε από μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο της Pfizer για Covid – Με καταιγιστικό ρυθμό αυξάνονται θάνατοι και παρενέργειες
Τα CDC παραδέχθηκαν ότι το παιδί μεταξύ 5 και 11 ετών πέθανε από μυοκαρδίτιδα αφού έλαβε την πρώτη του δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech για τον Covid
Σχετικά Άρθρα

Ένα αγόρι πέθανε από μυοκαρδίτιδα στις ΗΠΑ μετά από εμβολιασμό με Pfizer ενώ λίγο μετά τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υπέγραψαν την απόφαση για την 3η δόση σε παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών.
Τα CDC παραδέχθηκαν ότι το παιδί μεταξύ 5 και 11 ετών πέθανε από μυοκαρδίτιδα αφού έλαβε την πρώτη του δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech για τον Covid, σύμφωνα με τα CDC.
Ωστόσο, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων των CDC και η διευθύντρια της, Rochelle Walensky, υπέγραψαν την απόφαση για την τρίτη δόση για τη νεαρή ηλικιακή ομάδα παρότι γνώριζαν για τον θάνατο του αγοριού.
Ο Tom Shimabukuro, τόνισε εξάλλου πως ένας νεαρός άνδρας πέθανε 13 ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τον Covid.

VAERS: Χιλιάδες οι παρενέργειες

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν νέα δεδομένα που δείχνουν συνολικά 1.277.980 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβόλια Covid που υποβλήθηκαν μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 20 Μαΐου 2022 στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS).
Αυτή είναι μια αύξηση κατά 9.972 ανεπιθύμητες ενέργειες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Το VAERS είναι το κύριο σύστημα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για την αναφορά ανεπιθύμητων αντιδράσεων εμβολίων στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία περιελάμβαναν συνολικά 28.312 αναφορές θανάτων — αύξηση 171 την προηγούμενη εβδομάδα — και 232.694 σοβαρών περιστατικών συμπεριλαμβανομένων θανάτων, κατά την ίδια χρονική περίοδο — αυξημένων κατά 2.330 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
pinakas_16.JPG

Αναφορές στο VAERS

Κάθε Παρασκευή δημοσιεύονται στοιχεία για παρενέργειες.
Οι αναφορές που υποβάλλονται στο VAERS απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση πριν επιβεβαιωθεί μια αιτιώδης σχέση.
Ιστορικά, το VAERS έχει αποδειχθεί ότι αναφέρει μόνο το 1% των πραγματικών ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου.

Τα δεδομένα VAERS των ΗΠΑ από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 20 Μαΐου 2022, για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών δείχνουν:

• 10.820 ανεπιθύμητες ενέργειες, εκ των οποίων οι 285 χαρακτηρίστηκαν ως σοβαρές και αναφέρθηκαν 5 θάνατοι.
• 22 αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας (καρδιακή φλεγμονή).

Τα CDC χρησιμοποιούν έναν περιορισμένο ορισμό περιπτώσεων της «μυοκαρδίτιδας», ο οποίος αποκλείει περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων και θανάτους λόγω καρδιακών προβλημάτων που συμβαίνουν πριν κάποιος πάει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης