Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Συνεργασία με Pfizer, Bourla για την ανάπτυξη νέων εμβολίων - Έρχονται άλλες πανδημίες, χρειάζεται χρηματοδότηση

Bill Gates: Συνεργασία με Pfizer, Bourla για την ανάπτυξη νέων εμβολίων - Έρχονται άλλες πανδημίες, χρειάζεται χρηματοδότηση
Ο καθημερινός αγώνας κατά της ελονοσίας απαιτεί δυναμική απάντηση, είπε ο κ. Gates
Σχετικά Άρθρα

Τη συνεργασία μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας φαρμάκων Pfizer και του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίων για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούν θνησιμότητα νεογνών που θα προωθήσει επίσης τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός εμβολίου υψηλής τεχνολογίας κατά της ελονοσίας,ανακοίνωσε ο Bill Gates στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Η Pfizer και το ίδρυμα θα συνεργαστούν επίσης με τη Ρουάντα, το Μαλάουι και άλλες αφρικανικές χώρες για να αυξήσουν την πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια της εταιρείας για τους πληθυσμούς τους.
«[Έχουμε] ένα όνειρο να [νικήσουμε] την ελονοσία και θα μιλήσουμε με όλες τις μεγάλες εταιρείες mRNA, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, για αυτό… θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την πλατφόρμα mRNA για να φτιάξουμε ένα πραγματικά ισχυρό εμβόλιο κατά της ελονοσίας», είπε ο κ. Gates.
Ο αριθμός των θανάτων από ελονοσία αυξάνεται ξανά, εν μέρει λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
Η κλιματική αλλαγή κινδυνεύει επίσης να εξαπλώσει τα κουνούπια που μεταφέρουν την ελονοσία σε περιοχές που δεν είχαν επηρεαστεί στο παρελθόν.
Η αντοχή στα φάρμακα και τα εντομοκτόνα αυξάνεται επίσης, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, έναν διεθνή οργανισμό χρηματοδότησης και συνεργασίας.
Ο Covid-19 επιτάχυνε επίσης την ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA από την Pfizer και άλλους κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων.
«Έχουμε το εμβόλιο κατά της ελονοσίας που χρηματοδοτήσαμε με τη [βρετανική φαρμακευτική εταιρεία] GSK. Αλλά η διάρκεια της προστασίας είναι πολύ μικρή και έτσι [θα μπορούσε] να είναι δυνατό τώρα που το mRNA έχει αποδειχθεί, ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα», είπε ο δισεκατομμυριούχος.
Ο καθημερινός αγώνας κατά της ελονοσίας απαιτεί δυναμική απάντηση, είπε ο κ. Gates.
«Έχουμε πολύ καλά φάρμακα και αρκετά καλά δίχτυα, πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς τα φάρμακα γιατί έχετε αντίσταση στα φάρμακα… πρέπει να αλλάξουμε τα δραστικά συστατικά, έχουμε μια μεγάλη σειρά από αυτό», είπε.
«Έχουμε κάποιες γενετικές προσεγγίσεις που ονομάζονται γονιδιακή κίνηση, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο εργαστήριο και μπορεί να κόψουν τους πληθυσμούς των κουνουπιών».
Ωστόσο, η μεγαλύτερη χρηματοδότηση είναι το κλειδί, είπε ο κ. Gates.
«Έτσι, [χρειάζονται πολλές επενδύσεις Ε&Α]», συμπλήρωσε.
«Και ελπίζουμε λοιπόν, εάν μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια που ελπίζουν, να μειωθούν οι θάνατοι των τελευταίων 2 ετών από ελονοσία ».

WONURRP2EQMTZ3YONW5XVX4ZHE.jpg

Συντονισμένη δράση - Έρχονται νέες πανδημίες

Ο μεγιστάνας πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος χρειάζεται πολύ πιο αποτελεσματικά εμβόλια από αυτά που υπάρχουν σήμερα για την καταπολέμηση ασθενειών και πανδημιών
Την ίδια στιγμή, ο Gates, προειδοποίησε για τους κινδύνους ανεπαρκούς και άκαιρης διάγνωσης των παθογόνων παραγόντων.
«Σε 10 χρόνια θα πρέπει να έχουμε πολύ καλύτερη διαγνωστική τεχνολογία που θα επιτρέψει τον έλεγχο ολόκληρου του πληθυσμού οποιασδήποτε χώρας σε ένα μήνα».
Όσον αφορά την καταπολέμηση των πανδημιών, ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν γρήγορα μέτρα.
“Πολλοί κίνδυνοι πανδημίας υπάρχουν σε εκείνες τις χώρες που δεν θα έχουν τέτοια ικανότητα επί τόπου τις επόμενες δεκαετίες. Επομένως, εάν λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις πανδημίες, πρέπει να υπάρχει μια παγκόσμια ικανότητα.”, κατέληξε.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης