Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός μαζεύει τα συντρίμμια του Azovstal - Η επιχείρηση θα κρατήσει δυο εβδομάδες

Ο ρωσικός στρατός μαζεύει τα συντρίμμια του Azovstal - Η επιχείρηση θα κρατήσει δυο εβδομάδες
Το έργο εκκαθάρισης του Azovstal από νάρκες και συντρίμια αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα
Οι Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να καθαρίζουν το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα του χαλυβουργείου Azovstal της Μαριούπολη από νάρκες και συντρίμια, αφότου οι ουκρανοί πολεμιστές που παρέμειναν για αρκετές εβδομάδες οχυρωμένοι στο τεράστιο εργοστάσιο έλαβαν εντολή να παραδοθούν.
Η επιχείρηση εκκαθάρισης των ναρκών άρχισε χτες Κυριακή 22/5 και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Οι Ρώσοι ανέβασαν στο Telegram βίντεο που έδειχνε στρατιώτες να περπατούν μέσα στο συγκρότημα με ανιχνευτές ναρκών, να προκαλούν ελεγχόμενες εκρήξεις ενώ άλλοι έλεγχαν κάτω από αντικείμενα για εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Επίσης έδειχνε στρατιωτικές μπουλντόζες να καθαρίζουν συντρίμια από τους δρόμους του χαλυβουργείου.
Πλάνα από drone έδειξαν τα κτίρια του Azovstal να έχουν μείνει ερειπωμένα, πολλά απανθρακωμένα, πολλά να έχουν μερικώς καταρρεύσει και μερικά να είναι απλώς ένα σωρός από συντρίμμια.
«Το έργο είναι τεράστιο, ο εχθρός τοποθέτησε τις δικές του νάρκες, είχαμε κι εμείς τοποθετήσει νάρκες κατά προσωπικού εμποδίζοντας τον εχθρό. Άρα έχουμε περίπου δύο εβδομάδες δουλειάς μπροστά μας», είπε ένας Ρώσος στρατιώτης που δήλωσε μόνο ως στρατιωτικό του όνομα το Babai.
«Τις τελευταίες δύο ημέρες, πάνω από 100 εκρηκτικά καταστράφηκαν. Οι εργασίες συνεχίζονται», είπε ο Babai.
Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονταν το Azovstal παραδόθηκαν.
Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την εξέλιξη, αλλά ο διοικητής μιας από τις μονάδες στο εργοστάσιο είπε σε βίντεο ότι τα στρατεύματα έλαβαν εντολή να αποσυρθούν.
Οι μαχητές που εγκλωβίστηκαν στις σήραγγες έχουν παραδοθεί στις ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις
Το τέλος των μαχών στη Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη που έχει καταλάβει η Ρωσία από την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, χάρισε στον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin μια σημαντική νίκη μετά από τρεις μήνες πολέμου.
Ο πλήρης έλεγχος της Μαριούπολης δίνει στη Ρωσία τον πλήρη έλεγχο μιας χερσαίας οδού που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία κατέλαβε η Μόσχα το 2014, με την ηπειρωτική Ρωσία και τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας που κρατούνται από φιλορώσους αυτονομιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης