Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν προπύργιο των Ουκρανών στο Luhansk, συντριπτικά πλήγματα – ΗΠΑ: Kίνδυνος Παγκοσμίου Πολέμου

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν προπύργιο των Ουκρανών στο Luhansk, συντριπτικά πλήγματα – ΗΠΑ: Kίνδυνος Παγκοσμίου Πολέμου
Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία έπληξαν τρεις θέσεις διοίκησης και 13 περιοχές συγκέντρωσης Ουκρανών στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στο Donetsk και το Luhansk
Σχετικά Άρθρα

Σημαντικά επιχειρησιακά κέρδη για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, που κατέστρεψαν προπύργιο των ουκρανών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk (LPR).
Κατά τη διάρκεια εναέριας αναγνώρισης σε μια από τις περιοχές του LPR, οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν ένα φορτηγό και μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών, που ετοίμαζαν χτύπημα στις θέσεις των Ρώσων.
Η ρωσική επίθεση έπληξε το ουκρανικό προπύργιο με όλμους και άφησε πίσω της τουλάχιστον 20 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες, σύμφωνα με το Tass, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Νωρίτερα, Ρώσοι στρατιώτες στην περιοχή του Kharkiv συνέλαβαν εννέα υπόπτους για συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και κατέλαβαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και δύο εχθρικά πυροβόλα.
Η ρωσική αεροπορία έπληξε επίσης τρεις θέσεις διοίκησης και μια αποθήκη πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Με πυραύλους υψηλής ακρίβειας

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία έπληξαν τρεις θέσεις διοίκησης και 13 περιοχές συγκέντρωσης Ουκρανών στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στο Donetsk και το Luhansk μέσα σε μια μέρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή περισσότεροι από 210 Ουκρανοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν καταστραφεί 174 αεροσκάφη, 125 ελικόπτερα, 977 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 317 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 3.198 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 408 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων.
Επίσης έχουν καταστραφεί 1.622 πυροβολαρχίες και όλμοι, καθώς και 3.077 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.
Επιπλέον τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 11 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της ημέρας στις περιοχές Kurakhovo, Guselskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Popasnaya της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk, Chernobaevka της περιοχής Kherson, Ruska Lozovaya. Kazachya Lopan, Nizshee, Malaya Kamyshevakha και Petrivske της περιοχής Kharkov.

ΗΠΑ: Αυξημένος κίνδυνος Παγκοσμίου Πολέμου

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, ο στρατηγός Mark Milley επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού (JSC), διαπίστωνε αυξημένο κίνδυνο μίας μεγάλης σύγκρουσης μεταξύ των υπερδυνάμεων.
«Τώρα αντιμετωπίζουμε δύο παγκόσμιες δυνάμεις - τη Ρωσία και την Κίνα. Κάθε μία από αυτές χώρες έχει σημαντικό στρατιωτικό δυναμικό και είναι αμείλικτα αποφασισμένη να αλλάξει την τρέχουσα τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες», υποστήριξε ο Milley, μιλώντας σε αποφοίτους της στρατιωτικής ακαδημίας του West Point.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται σε έναν κόσμο που γίνεται πιο ασταθής.
Υπάρχει κίνδυνος για μία σύγκρουση των παγκόσμιων δυνάμεων στον κόσμο στον οποίο θα επιχειρήσετε», τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός.
«Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται και δεν μειώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.
2_23.png1_33.png
3_25.png
4_15.png
5_9.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης