Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (Γερμανία): Ναι στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Lindner (Γερμανία): Ναι στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Αυτό θα ήταν καθαρή κλοπή, απάντησε εκπρόσωπος της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner δήλωσε «ανοιχτός» στην ιδέα της κατάσχεσης ξένων περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.
«Είμαι πολιτικά ανοιχτός στην ιδέα της κατάσχεσης ξένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας», είπε ο Lindner, σε συνέντευξή του με τη γερμανική επιχειρηματική καθημερινή Handelsblatt και τρεις άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, προσθέτοντας ότι προτάσεις για το σκοπό αυτό συζητούνται ήδη μεταξύ των G7.
«Στην περίπτωση των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, πρέπει να δούμε τι είναι νομικά εφικτό», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες δικαίου, ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με Ρώσους ολιγάρχες».
Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση της Ρωσίας, με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να δηλώνει στo Reuters που αυτό θα ήταν «καθαρή κλοπή».
Σύμφωνα με όσα είπε ο Lindner υπάρχουν αρκετά προχωρημένες συζητήσεις μέσα στους κόλπους των G7 και ΕΕ, να υπεξαιρεθούν τα παγωμένα αποθεματικά της Ρωσίας και να δοθούν στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης