Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να επιβάλει η Ευρώπη δασμούς αντί embargo στο ρωσικό πετρέλαιο θα προτείνουν οι ΗΠΑ στη G7

Να επιβάλει η Ευρώπη δασμούς αντί embargo στο ρωσικό πετρέλαιο θα προτείνουν οι ΗΠΑ στη G7
Oι δασμοί που θα προτείνουν οι ΗΠΑ θα περιορίζουν το ποσό των εσόδων που θα μπορεί να εισπράξει η Μόσχα από τις εξαγωγές αργού, χωρίς να το αποκλείουν από την αγορά
Σχετικά Άρθρα
Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσαν  ότι σχεδιάζουν να προτείνουν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα την επιβολή δασμών από τις χώρες της Ευρώπης στο ρωσικό πετρέλαιο, αντί του πλήρους embargo.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει από καιρό να εξασφαλίσει μια συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της προκειμένου να επιβάλει ένα σταδιακό embargo στις εισαγωγές ρωσικού αργού, αλλά οι ανησυχίες ορισμένων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης σχετικά με το πού θα οδηγήσει μια παρόμοια απόφαση τις τιμές αποτελούν σοβαρό εμπόδιο.
Oι δασμοί που θα προτείνουν οι ΗΠΑ θα είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να μην βγάζουν τελείως εκτός αγοράς το ρωσικό αργό αλλά να περιορίζουν το ποσό των εσόδων που θα μπορεί να εισπράξει η Μόσχα από τις εξαγωγές αργού, τόνισαν αμερικανοί  αξιωματούχοι στο Reuters.
H διατήρηση του ρωσικού αργού εντός αγοράς θα αποτρέψει πιθανές περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή του αργού που θα επέφερε ένα πλήρες ευρωπαϊκό embargo, κάτι που θα μπορούσε να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του embargo στα ρωσικά έσοδα.
Oι αξιωματούχοι τόνισαν ότι υπάρχει ισχυρή επιθυμία μεταξύ πολλών κυβερνήσεων να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό αργό το γρηγορότερο δυνατόν, αλλά αυτό ενέχει τον σημαντικό κίνδυνο ένα πλήρες embargo να οδηγήσει σε σημαντική άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης