Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρείας κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Εσθονία με 15.000 στρατιώτες από 14 κράτη

Ευρείας κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Εσθονία με 15.000 στρατιώτες από 14 κράτη
Αρχίζουν σήμερα Δευτέρα 16/5 και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

Μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του με τη συμμετοχή 15.000 στρατιωτών από 14 κράτη θα πραγματοποιήσει από σήμερα Δευτέρα 16/5 και για τις επόμενες δύο εβδομάδες το ΝΑΤΟ στην Εσθονία.
Οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, αν και είχαν προγραμματιστεί πριν ακόμα και από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έρχονται σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη χρονικά στιγμή, όχι μόνο λόγω του πολέμου που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία αλλά λόγω και της επικείμενης απόφασης της Φινλανδίας και της Σουηδίας να εγκαταλείψουν την ουδετερότητα τους και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις ασκήσεις αυτές θα συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία αλλά και από την Φινλανδία και τη Σουηδία, μια και οι δύο αυτές χώρες συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στις ασκήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι κοινές αυτές στρατιωτικές ασκήσεις θεωρείται ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό για τα κράτη της Βαλτικής, τα οποία είναι και αυτά που νιώθουν μεγαλύτερη απειλή από τη Ρωσία.
Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δύο ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Πολωνία και σε 8 ακόμα χώρες (με τη συμμετοχή 18.000 στρατιωτών από 20 χώρες) και στην Λιθουανία με τη συμμετοχή 3.000 στρατιωτών και 1.000 οχημάτων.
«Ασκήσεις σαν αυτές δείχνουν πως το ΝΑΤΟ είναι δυνατό και έτοιμο να προστατεύσει τα έθνη μας και να τα υπερασπιστεί έναντι οποιασδήποτε απειλής» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Oana Lungescu, η οποία ωστόσο διευκρίνισε πως πρόκειται για τακτικές ασκήσεις αμυντικού χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης