Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παντού μέτωπα - Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται και εξοπλίζεται για συγκρούσεις με τη Ρωσία και την Κίνα στην Αρκτική

Παντού μέτωπα - Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται και εξοπλίζεται για συγκρούσεις με τη Ρωσία και την Κίνα στην Αρκτική
Τον Μάρτιο 2022, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν πυραύλους Patriot και άλλα προηγμένα συστήματα αεράμυνας για ασκήσεις στην Αλάσκα για πρώτη φορά
Σχετικά Άρθρα

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να ανανεώσει τις δυνάμεις του στην Αλάσκα για να προετοιμαστεί για πιθανές μελλοντικές συγκρούσεις στην Αρκτική, μια περιοχή όπου η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να επεκτείνουν το στρατιωτικό τους αποτύπωμα.
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο σκοπός των δυνάμεων του στρατού στην Αλάσκα είναι πολύ περισσότερο η δημιουργία ενός σχηματισμού ικανού να ανταπεξέρχεται σε ακραία ψυχρά καιρικά φαινόμενα», δήλωσε στο Associated Press η υπουργός Στρατού Christine Wormuth.
Ο Αμερικανικός Στρατός έχει επί του παρόντος μια ταξιαρχία αρμάτων μάχης Stryker στην Αλάσκα που χρησιμοποιεί οκτώ βαρέα οχήματα.
Η Wormuth προσανατολίζεται να την αντικαταστήσει με μια ευέλικτη μονάδα πεζικού και τα οχήματα Stryker θα αντικατασταθούν με οχήματα πιο κατάλληλα για τον κρύο καιρό.

Δυνάμεις για ακραία καιρικά φαινόμενα

«Προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα μέρος όπου έχουμε δυνάμεις ικανές στην Αρκτική – δυνάμεις που θα μπορούν να επιβιώσουν και να λειτουργήσουν σε αυτό το περιβάλλον», είπε η Wormuth.
Τον Μάρτιο 2022, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν πυραύλους Patriot και άλλα προηγμένα συστήματα αεράμυνας για ασκήσεις στην Αλάσκα για πρώτη φορά.
Τα πυραυλικά συστήματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τις στρατιωτικές ασκήσεις Arctic Edge στις οποίες συμμετείχε και ο Καναδάς.
Οι ΗΠΑ βλέπουν την Αρκτική ως περιοχή για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και την Κίνα, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε στρατηγικές από κάθε κλάδο του αμερικανικού στρατού.
Το 2021, ο αμερικανικός στρατός διακήρυττε ότι «η Αρκτική δύναται να γίνει ένας αμφισβητούμενος χώρος όπου οι αντίπαλοι της μεγάλης δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ρωσία και η Κίνα, επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική και οικονομική δύναμη για να αποκτήσουν και να διατηρήσουν πρόσβαση στην περιοχή. σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων».

helicopter_1.jpeg

Το ΝΑΤΟ επιδιώκει του να επεκταθεί στην Αρκτική, την οποία η συμμαχία αποκαλεί «βόρεια πλευρά».
Η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται σύνορα άνω των 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, πρόκειται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, επεκτείνοντας το αρκτικό έδαφος της συμμαχίας στο κατώφλι της Ρωσίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης