Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία - Azovstal: Η Τουρκία προσφέρθηκε να μεταφέρει τους τραυματισμένους στρατιώτες

Ουκρανία  - Azovstal: Η Τουρκία προσφέρθηκε να μεταφέρει τους τραυματισμένους στρατιώτες

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Tayyip Erdoğan – Δεν έχει απαντήσει ακόμη η Ρωσία

Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία έχει προτείνει να αναλάβει τη μεταφορά των τραυματισμένων μαχητών που βρίσκονται οχυρωμένοι στο βιομηχανικό σύμπλεγμα Azovstal στην Μαριούπολη, δήλωσε ο İbrahim Kalın, εκπρόσωπος και σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας.
Ο kalin δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters to Σάββατο 14 Μαϊου 2022 ότι συζήτησε προσωπικά την πρόταση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο Κίεβο πριν από δύο εβδομάδες και ότι παραμένει στο τραπέζι, αν και η Μόσχα δεν το έχει ακόμη εγκρίνει.

Στην Κωνσταντινούπολη

Το τουρκικό σχέδιο προβλέπει ότι οι στρατιώτες που θα απομακρυνθούν από το Azovstal θα μεταφερθούν οδικώς στο λιμάνι του Μπερνιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα, και από εκεί τουρκικό πλοίο θα τους μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη.
«Αν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε ευτυχείς να το κάνουμε.
Είμαστε έτοιμοι.
Στην πραγματικότητα το πλοίο μας είναι έτοιμο να πάει και να φέρει τους τραυματισμένους στρατιώτες και άλλους πολίτες στην Τουρκία», επισήμανε.

Aνταλλαγή αιχμαλώτων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι πολύπλοκες συζητήσεις διεξάγονται για την απομάκρυνση τραυματισμένων στρατιωτών από το Azovstal με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ρώσων αιχμαλώτων πολέμου.
Η Μόσχα, που αρχικά δήλωσε ότι οι μαχητές πρέπει να παραδοθούν, δεν έχει κάνει δημόσια λόγο για τις συνομιλίες αυτές.
Ο Kalin δήλωσε ότι η ρωσική θέση αλλάζει «ημέρα με την ημέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης