Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία βομβαρδίζει το Azovstal - Συνομιλίες για την απομάκρυνση των Ουκρανών μαχητών

Η Ρωσία βομβαρδίζει το Azovstal - Συνομιλίες για την απομάκρυνση των Ουκρανών μαχητών
Η ουκρανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία

Με αεροπορικά χτυπήματα αλλά και με πυρά από το πυροβολικό εξακολουθεί να βάλλει η Ρωσία κατά του εργοστασίου Azovstal, το οποίο αποτελεί το τελευταίο σημείο αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εστιάσει τις προσπάθειες τους έτσι ώστε να αποκλείσουν τις μονάδες των Ουκρανών εντός του εργοστασίου
«Η Ρωσία πρέπει να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της πόλης και να καταπιέσει την αντίσταση των Ουκρανών υπερασπιστών της» ανέφερε ο Oleksandr Shtupun, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Συνομιλίες

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι άρχισε νέος γύρος συνομιλιών με σκοπό να διασωθούν οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο Azovstal.
«Αρχίσαμε νέο γύρο διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Iryna Vereshchuk, η οποία σημείωσε ότι δόθηκε οδηγία να διαπραγματευθούν με τη ρωσική πλευρά ο ΟΗΕ και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεσολαβητικό ρόλο έχει αναλάβει η Τουρκία.
«Θα θέλαμε να υπογραφτεί συμφωνία για το πώς θα προχωρήσει η απομάκρυνσή τους από την Azovstal - είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε.
Σκοπός είναι η εκκένωση να γίνει κατά στάδια.
Η πρώτη προτεραιότητα είναι να διασωθούν 38 στρατιωτικοί που έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά.
Αφού συμβεί, αυτό θα κάνουμε περαιτέρω κινήσεις» τόνισε η Vereshchuk
Πάντως, η Ρωσία αρνείται να επιτρέψει την απομάκρυνση οποιουδήποτε στρατιωτικού, απαιτώντας οι Ουκρανοί και οι ξένοι μισθοφόροι να παραδοθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης