Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης - Σφοδρές συγκρούσεις - Φόβοι ανάφλεξης στη Δυτική Όχθη

Χάος στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης - Σφοδρές συγκρούσεις - Φόβοι ανάφλεξης στη Δυτική Όχθη
Σύμφωνα με αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης, σημειώθηκε επιδρομή κοντά στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη
Με σφοδρές συγκρούσεις συνοδεύτηκε η κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera, οι οποίες προκάλεσαν και τον θάνατο ενός Ισραηλινού στρατιώτη που υπέκυψε στα τραύματά του και έπεσε νεκρός
Σύμφωνα με αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης, σημειώθηκε επιδρομή κοντά στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου στα παλαιστινιακά εδάφη δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν.
Η Shireen Abu Akleh πυροβολήθηκε στο κεφάλι. 
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να αποτίσουν φόρο τιμής στη γυναίκα που πυροβολήθηκε.
Έκρυθμο ήταν, την Παρασκευή, το σκηνικό στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ.
 

Πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος.
 



«Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο», ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι παλαιστινιακής ή ισραηλινής προέλευσης.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η έρευνα ανέφερε δύο πιθανότητες: η πρώτη, η Αμπού Άκλεχ να επλήγη από μαζικά πυρά Παλαιστίνιων μαχητών με κατεύθυνση ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και η δεύτερη, ένας Ισραηλινός στρατιώτης που ανταπέδιδε τα πυρά από ένα τζιπ προς έναν ένοπλο να τη σκότωσε κατά λάθος.
Το Reuters σημειώνει πως ο στρατός δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου για σχόλια.

Abas: Ο θάνατος της θα πάει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι θα παραπέμψει την υπόθεση της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη για την βετεράνο ρεπόρτερ.

Η Shireen Abu Akleh εντάχθηκε στο Al Jazeera το 1997 και ήταν σύμβολο ελεύθερης φωνής ενημέρωσης στην Παλαιστίνη και στον ευρύτερο αραβικό κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης