Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Αν η Φινλανδία υποβάλει αίτηση, η διαδικασία προσχώρησης θα είναι γρήγορη

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Αν η Φινλανδία υποβάλει αίτηση, η διαδικασία προσχώρησης θα είναι γρήγορη
Ο γγ του ΝΑΤΟ χαιρετίζει την κοινή δήλωση του προέδρου και της πρωθυπουργού της Φινλανδίας για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ
Την κοινή δήλωση του προέδρου της Φινλανδίας, Sauli Niinistο, και της πρωθυπουργού της χώρας, Sanna Marin, που υποστηρίζουν μια αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση, χαιρετίζει ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, τονίζει ότι, «εφόσον η Φινλανδία αποφασίσει να υποβάλει αίτηση, θα γίνει δεκτή θερμά στο ΝΑΤΟ και η διαδικασία προσχώρησης θα είναι ομαλή και γρήγορη».
Ειδικότερα, ο Stoltenberg αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Χαιρετίζω την κοινή δήλωση του Προέδρου Niinistο και της Πρωθυπουργού Marin που υποστηρίζουν μια αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση. Αυτή είναι μια κυρίαρχη απόφαση της Φινλανδίας, την οποία το ΝΑΤΟ σέβεται πλήρως. Εφόσον η Φινλανδία αποφασίσει να υποβάλει αίτηση, θα γίνει δεκτή θερμά στο ΝΑΤΟ και η διαδικασία προσχώρησης θα είναι ομαλή και γρήγορη. Η Φινλανδία είναι ένας από τους στενότερους εταίρους του ΝΑΤΟ, μια ώριμη δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεισφέρει σημαντικά στην ευρωατλαντική ασφάλεια. Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Niinistο και την Πρωθυπουργό Marin ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Φινλανδίας. Η ένταξη της Φινλανδίας θα καταδείξει ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή και ότι η Φινλανδία αποφασίζει η ίδια το μέλλον της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης