Τελευταία Νέα
Διεθνή

To σχέδιο της Ρωσίας – Ανακήρυξη της Δημοκρατίας του Donbass και προσάρτηση Kherson – Αποκλεισμός Ουκρανίας από θάλασσα

To σχέδιο της Ρωσίας – Ανακήρυξη της Δημοκρατίας του Donbass και προσάρτηση Kherson – Αποκλεισμός Ουκρανίας από θάλασσα
Η Kherson στην Νότια Ουκρανία θα προσαρτηθεί στην Ρωσία, όπως η Κριμαία, ενώ θα προσαρτηθεί και η Μαριούπολη
Σχετικά Άρθρα

Τελικά η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ή σχέδιο Z της Ρωσίας στην Ουκρανία σε τι αποσκοπεί;
Με βάση πλέον σοβαρές ενδείξεις οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας είναι…

1)Ανακήρυξη της Δημοκρατίας του Donbass όπου θα περιλαμβάνονται οι περιοχές του Donetsk και Luhansk.
Ουσιαστικά οι δύο ανεξάρτητες ημιαυτόνομες περιοχές θα ενοποιηθούν σε μια δημοκρατία του Donbass όπου ήδη κυριαρχεί σε ποσοστό 80% το ρωσικό στοιχείο.

2)Η Kherson στην Νότια Ουκρανία θα προσαρτηθεί στην Ρωσία, όπως η Κριμαία, ενώ θα προσαρτηθεί και η Μαριούπολη.
Όλη η ζώνη της Νότιας Ουκρανίας θα προσαρτηθεί απευθείας στην Ρωσία.

3)Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκόψει τελείως την Ουκρανία από την θάλασσα.
Η Ουκρανία έχασε την πρόσβαση της σε όλη την Αζοφική θάλασσα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση προς Zaporizhia αλλά πέραν από πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό δεν έχουν κινηθεί με χερσαίες δυνάμεις καθώς η Ουκρανική αντίσταση σε αυτό το μέτωπο είναι πολύ μεγάλη.
Ωστόσο η πλήρης κατάληψη του φιδονησιού ή Snake νότια της Οδησσού από της Ρωσικές δυνάμεις δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να αποκλείσουν την Ουκρανία από την θάλασσα.

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να επιτεθεί στην Ρωσία

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να επιτεθεί κατά της Ρωσίας.
Στην αρχική φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανακαλύφθηκαν έγγραφα του ουκρανικού στρατού σχετικά με σχέδια για στρατιωτικά πλήγματα στην Ρωσία.
Ο Dm. Polyansky, Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, ανέφερε το ΝΑΤΟ επιδιώκει έναν πόλεμο με τη Ρωσία χρησιμοποιώντας την Ουκρανία.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε.
Υπήρχαν συγκεκριμένα σχέδια για να χτυπήσουν τη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας, καθώς και να πλήξουν τον Donbass».
«Έγγραφα του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, που βρήκαμε, το μαρτυρούν», πρόσθεσε ο Polyansky.
Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν ένα προληπτικό χτύπημα.
«Το κάναμε αυτό σε πλήρη συμμόρφωση με το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ.
Έχουμε ενημερώσει τον ΟΗΕ».

Πως εξελίσσεται η προέλαση των Ρώσων στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει επί του παρόντος 97 τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) στην Ουκρανία, τις οποίες και ανανεώνουν.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στα νοτιοανατολικά ή νοτιοδυτικά του Izyum στις 9 Μαΐου, αλλά πιθανότατα επιχειρούν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων τις επόμενες ημέρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη γύρω από το Severodonetsk (Σεβεροντόνετσκ) τις τελευταίες 24 ώρες στο Donbass.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα στην περιφέρεια Belgorod για να σταματήσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις γύρω από την πόλη του Kharkiv.

Οι ρωσικές μονάδες στην περιφέρεια Zaporizhia προς την Νότια Ουκρανία, ανασυντάσσονται και πιθανότατα θα λάβουν ενισχύσεις από δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως στη Μαριούπολη.

Ανατολική και Βόρεια Ουκρανία – Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στα νοτιοανατολικά ή νοτιοδυτικά του Izyum στις 9 Μαΐου, αλλά πιθανότατα επιχειρούν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων τις επόμενες ημέρες.
Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα δίνουν ξανά προτεραιότητα σε μια ώθηση νοτιοανατολικά του Izyum προς το Slovyansk αφού επικεντρώθηκαν στην προέλαση νοτιοδυτικά προς το Barvinkove τις τελευταίες εβδομάδες.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι προετοιμάζονται στοιχεία των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV), της 1ης Στρατιάς Τάνκς, της 20ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και της 29ης, 35ης, 36ης Συνδυασμένης Στρατιάς και 68ου Σώματος Στρατού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας για μια επίθεση νότια της Sulyivka (περίπου 25 χιλιόμετρα νότια του Izyum) προς τη Nova Dmytrivka και την Kurulka, που και οι δύο βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα μεταξύ των περιφερειών Kharkiv και Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις πυροβολικού και χερσαίες επιθέσεις νοτιοανατολικά του Izyum για να οδηγήσουν προς το Lyman και το Slovyansk, αλλά υπάρχει ουκρανική αντίσταση.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις προς τα δυτικά στις Περιφέρειες Donetsk και Luhansk και σημείωσαν οριακά κέρδη γύρω από το Severodonetsk στις 9 Μαΐου.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Nyzhnje και μάχονται για τον έλεγχο της Toshkivka, περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Severodonetsk.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν σκληρές μάχες γύρω από το Rubizhne και τη Vojevodivka, στα βόρεια του Severodonetsk και στο Bilohorivka, περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά του Severodonetsk.

Μαριούπολη – Τελειώνουν με το Azovstal οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν επιθέσεις πυροβολικού και επιθέσεις εναντίον Ουκρανών υπερασπιστών στο Χαλυβουργείο Azovstal.
Δεκάδες από τα BTG που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως στη Μαριούπολη μετακινούνται σε άλλες περιοχές στο Donbass.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν μια γέφυρα στο βόρειο τμήμα του συγκροτήματος Azovstal που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για την εκκένωση αμάχων, υποδεικνύοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το βόρειο τμήμα του εργοστασίου.

Νότιος Άξονας – Ο πλήρης έλεγχος της Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη επιθετική επιχείρηση στη νότια Ουκρανία στις 9 Μαΐου, αλλά συνέχισαν να βομβαρδίζουν και να εξαπολύουν πυραύλους για να καθηλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα και να τους εμποδίσουν να μεταφερθούν σε άλλους άξονες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές μονάδες στην περιφέρεια Zaporizhia ανασυντάσσονται και πιθανότατα θα λάβουν ενισχύσεις από δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως στη Μαριούπολη.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα ενισχύσουν τις μονάδες που πιέζουν προς την πόλη Zaporizhia και την περιφέρεια του Donetsk λόγω των αναφορών για μια αναποτελεσματική επίθεση γύρω από την Huliaipole.
Δορυφορικές εικόνες από τις 6 Μαΐου έδειξαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν σημαντικά τις συγκεντρώσεις τους σε στρατιωτικό εξοπλισμό και αντιαεροπορικά και πυραυλικά συστήματα στη νοτιοδυτική Περιφέρεια της Kherson από τις 27 Απριλίου, πιθανότατα λόγω της νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Κριμαία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν την Οδησσό με πυραυλικές επιθέσεις στις 8 και 9 Μαΐου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν την Οδησσό, αλλά είναι απίθανο να προκαλέσουν σημαντική ζημιά ή να συνεχίσουν την προέλαση προς την πόλη.
Πηγές από Ρωσία και Υπερδνειστερία ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έκλεισαν τα σύνορα με τη Μολδαβία στις 9 Μαΐου εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην Υπερδνειστερία.
cc1_3.png
cc2_2.png

cc3_2.png

cc4_2.png

cc5_2.png
cc6_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης