Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Καυτό" το καλοκαίρι για τις μετοχές παγκοσμίως - Το sell off θα είναι άνευ προηγουμένου

Οι δύο λόγοι που επικαλείται ο συνεργάτης του Nouriel Roubini για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του

 

Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως ετοιμάζονται για πιο μεγάλα sell off αυτό το καλοκαίρι καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αυξάνουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον επίμονο πληθωρισμό.
Αυτό αναφέρει ο Brunello Rosa, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής έρευνας στη Rosa & Roubini, μια εταιρεία συμβούλων που συνίδρυσε μαζί με τον γνωστό καθηγητή, Nouriel Roubini.
Ο ίδιος πιστεύει ότι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη νομισματική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες και περισσότερα άσχημα νέα για την οικονομική δραστηριότητα.

Αναπροσαρμογή λόγω θεμελιωδών

«Τώρα είναι ώρα για επανεκτίμηση των θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την ανάπτυξη», ανέφερε ο Rosa.
«Είναι δύσκολο για τις αγορές να είναι απόλυτα αισιόδοξες όταν ο πληθωρισμός ανεβαίνει, η ανάπτυξη μειώνεται και τα επιτόκια αυξάνονται γρήγορα σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.
Για τον ίδιο, αν και η Fed δεν θα προχωρήσει σε μια μγάλη αύξηση επιτοκίου, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αρκετές αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης τους επόμενους μήνες.
Είπε επίσης ότι η Τράπεζα της Αγγλίας είναι η μόνη κεντρική τράπεζα που είναι επί του παρόντος ρεαλιστική, αφού οι υπεύθυνοι της πολιτικής της έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους ύφεσης που αντιμετωπίζει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Είναι σαφές ότι όλες οι κεντρικές τράπεζες μιλάνε σκληρά σε αυτό το στάδιο.
Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλές αποφάσεις θα οδηγήσουν τελικά σε οικονομική συρρίκνωση», είπε.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Rosa είπε ότι αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι αναμένουν πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά.
Ο πόλεμος θα προσθέσει μεγαλύτερη πίεση στην παγκόσμια οικονομία, επιβαρύνοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού και τον πληθωρισμό, αλλά και την αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης