Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα πλουσιότερα κράτη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Τα πλουσιότερα κράτη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την κλιματική αλλαγή

Δηλώσεις του επιτετραμμένου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Σχετικά Άρθρα
Τα πλουσιότερα κράτη του κόσμου θα πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να κρατήσουν ζωντανό τον παγκόσμιο στόχο για την αποφυγή των χειρότερων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, υποστήριξε το Σάββατο 7 Μάιου στο Reuters ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα.
Όπως τόνισε ο John Kerry, η πρόοδος είναι ζωτικής σημασίας καθώς η Αίγυπτος προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον επόμενο γύρο συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα, γνωστό ως COP27, τον Νοέμβριο στο Σαρμ ελ Σέιχ.

H σύνοδος της Γλασκώβης

Για να είναι επιτυχής η συνάντηση, τα 20 πλουσιότερα κράτη που αντιπροσωπεύουν το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένα στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου, όπως έκαναν στην περσινή σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στη Γλασκώβη, σημείωσε.
«Είναι κάτι κρίσιμο», ανέφερε ο Kerry στη συνέντευξή του.
«Αυτές οι 20 χώρες ευθύνονται για το 80% του συνόλου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Εάν αυτές οι χώρες κινηθούν, λύνουμε το πρόβλημα».

Ταχύτητα

Όπως συμπλήρωσε, σημειώνεται κάποια πρόοδος, αλλά όχι αρκετή και οι αλλαγές πρέπει επίσης να γίνουν πιο γρήγορα
«Συμβαίνουν πολλά, πολλοί άνθρωποι επιδιώκουν τις νέες τεχνολογίες ή πολλοί άνθρωποι επενδύουν», ανέφερε, μία ημέρα μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με Νορβηγούς αξιωματούχους.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

«Ωστόσο πρέπει να εργαστούμε πιο γρήγορα σε κυβερνητικό επίπεδο και να οργανωθούμε ώστε να υπάρχουν περισσότερες τραπεζικές συμφωνίες, ούτως ώστε να υπάρχει χώρος για χρήματα για επενδύσεις.
Αυτό απαιτεί κάποιο συντονισμό μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».
Η αντιμετώπιση των παγκόσμιων κρίσεων όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν αποσπάσει κάπως την εστίαση από τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ.

Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

Ταυτόχρονα, «υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη να είμαστε ενεργειακά ανεξάρτητοι και να μην είμαστε όμηροι του φυσικού αερίου, ενός ορυκτού καυσίμου που κρατά κάποιος που είναι έτοιμος να καταστήσει όπλο αυτό το καύσιμο», είπε αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Καμία χώρα δεν πρέπει να εξαρτάται με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης