Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Βόμβα για το εμβόλιο Johnson & Johnson - «Φρένο» στους εμβολιασμούς από σπάνιο κίνδυνο θρόμβωσης

Νέα εξέλιξη: Βόμβα για το εμβόλιο Johnson & Johnson - «Φρένο» στους εμβολιασμούς από σπάνιο κίνδυνο θρόμβωσης
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε ότι το εμβόλιο της Johnson θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε όσους ενήλικες δεν μπορούν να λάβουν κανέναν άλλο εμβόλιο ή σε εκείνους που ζητούν συγκεκριμένα αυτό το εμβόλιο
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός για το εμβόλιο Johnson & Johnson καθώς όπως προκύπτει υπάρχει κίνδυνος θρόμβωσης, έστω κι αν οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές.
Γι' αυτό τον λόγο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε ότι το εμβόλιο της Johnson θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε όσους ενήλικες δεν μπορούν να λάβουν κανέναν άλλο εμβόλιο ή σε εκείνους που ζητούν συγκεκριμένα αυτό το εμβόλιο.
Μπαίνει ουσιαστικά φρένο στη χορήγηση του.
Οι υπεύθυνοι του FDA ανέφεραν σε δήλωσή τους ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά τη χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν αφού πρώτα ήλεγξαν ακόμη καλύτερα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις εν δυνάμει απειλητικές για τη ζωή θρομβώσεις του αίματος, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

 Χαμηλά ποσοστά προστασίας

Επιπλέον να τονίσουμε ότι αρχικά οι Αμερικανοί λοιμωξιολόγοι θεωρούσαν και τα τρία εμβόλια ισάξια εκτιμώντας πως όλα παρουσίαζαν ισχυρή προστασία απέναντι στον ιό.
Όμως έρευνες έδειξαν ότι το εμβόλιο της Johnson προσφέρει χαμηλά ποσοστά προστασίας απέναντι στη νόσηση.
Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι η εμφάνιση θρομβώσεων σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το Johnson είναι σε μικρά ποσοστά, οι ιθύνοντες επιμένουν ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν παύουν να υπάρχουν.
Έτσι επί μήνες οι αμερικανικές αρχές συνέστηναν στους πολίτες που ξεκινούν να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή το Moderna.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης