Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arestovych (Ουκρανία): Οι Ρώσοι θέλουν έως τη Δευτέρα 9/5 να έχουν τελειώσει με το Azovstal – Για να δούμε…

Arestovych (Ουκρανία): Οι Ρώσοι θέλουν έως τη Δευτέρα 9/5 να έχουν τελειώσει με το Azovstal – Για να δούμε…
Νέα επιχείρηση διάσωσης και απομάκρυνσης αμάχων σήμερα 6/5 από τη Μαριούπολη
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Την εκτίμηση πως οι Ρώσοι θέλουν να έχουν τελειώσει με το «μέτωπο» του εργοστασίου Azovstal έως την ερχόμενη Δευτέρα 9/5 διατύπωσε ο Oleksiy Arestovych, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Όπως είπε, οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν οι αχανείς εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας να έχουν πέσει στα χέρια τους την 9 Μαΐου, την ημέρα που συμπληρώνεται η 77η επέτειος από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Η φιλοδοξία τους είναι να κυριεύσουν το Azovstal και να δώσουν στον Putin τη «νίκη» την 9η Μαΐου.
Το θέλουν πολύ, αλλά για να δούμε αν θα τα καταφέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Arestovych.

Νέα προσπάθεια εκκένωσης αμάχων

Στα υπόγεια του εργοστασίου εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες, 500 τραυματίες μαχητές αλλά και περίπου 200 άμαχοι, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι και παιδιά.
Η Ρωσία έχει κηρύξει τριήμερη κατάπαυση πυρός που θα διαρκέσει έως και αύριο Σάββατο 7/5 προκειμένου να διεκολυνθεί η εκκένωση των αμάχων ενώ σήμερα Παρασκευή 6/5 θα γίνει μια ακόμα επιχείρηση, η τρίτη κατά σειρά, για την απομάκρυνση πολιτών από τη Μαριούπολη.
Εκτιμάται ότι μετά το πέρας της κατάπαυσης πυρός θα ακολουθήσει σφοδρός βομβαρδισμός του Azovstal, έτσι ώστε να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος θύλακας αντίστασης των Ουκρανών στη Μαριούπολη.

Ερωτηματικό αν επιχειρούν στο εσωτερικό οι Ρώσοι

Εν τω μεταξύ, παραμένει η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το κατά πόσο ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν ήδη στον χώρο του εργοστασίου.
Οι Ουκρανοί μαχητές - αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας - υποστηρίζουν πως Ρώσοι έχουν ήδη μπει στο εργοστάσιο και επιχειρούν, κάνοντας μάλιστα λόγο για δύσκολες και αιματηρές μάχες, κάτι που το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά, επισημαίνοντας πως εντολή Putin είναι να περικυκλωθεί ασφυκτικά το εργοστάσιο και να μην εξαπολύσουν επίθεση οι ρωσικές δυνάμεις.
Μάλιστα ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, υποστήριξε πως οι Ουκρανοί μαχητές πρότειναν να ανταλλάξουν ομήρους με τρόφιμα και φάρμακα, αναφέροντας πως τέτοιου είδους προτάσεις και πρακτικές ακολουθούν οι τρομοκράτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης