Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Μικρά κέρδη 0,4%, στα 1.875,70 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Μικρά κέρδη 0,4%, στα 1.875,70 δολάρια η ουγγιά
Με τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε «ελεύθερη πτώση», τα περιουσιακά στοιχεία - ασφαλή καταφύγια επανήλθαν στο προσκήνιο.
Σχετικά Άρθρα

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, καθώς το δολάριο των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν και οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί βρέθηκαν σε «ελεύθερη πτώση», επαναφέροντας στο προσκήνιο τα περιουσιακά στοιχεία - ασφαλή καταφύγια.
«Ο χρυσός μπορεί να πραγματοποιήσει κάποια περαιτέρω πρόοδο από αυτό το σημείο», ανέφερε ο George Milling-Stanley, επικεφαλής στρατηγικής χρυσού στην State Street Global Advisors.
Με δεδομένο ότι η Fed επικεντρώνεται στη μάχη με τον υψηλό πληθωρισμό αυξάνοντας τα επιτόκια και έχει ανοίξει μια συζήτηση περί εισόδου της Wall σε bear market, ο χρυσός φαντάζει λογική επενδυτική επιλογή.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 6,90 δολάρια ή 0,4%, κλείνοντας στα 1.875,70 δολάρια η ουγγιά.
Το ασήμι Ιουλίου σημείωσε άνοδο κατά 0,2%, κλείνοντας στα 22,443 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,1%, κλείνοντας στα 4,2915 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου έχασε 0,6%, στα 973,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,6%, στα 2.177,40 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης