Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Hayes: Το bitcoin θα αξίζει 1 εκατ. δολ. και ο χρυσός τα 20.000 δολ. μέχρι το τέλος τoυ 2030

tags :
Hayes: Το bitcoin θα αξίζει 1 εκατ. δολ. και ο χρυσός τα 20.000 δολ. μέχρι το τέλος τoυ 2030
Tο bitcoin και ο χρυσός θα καταστούν τα προτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία, είπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου BitMEX, Arthur Hayes

Στην εκτίμηση πως το bitcoin θα κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέλος τoυ 2030 εξέφρασε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου BitMEX, Arthur Hayes.
Παράλληλα, συμπλήρωσε, ο χρυσός θα αγγίξει 20.000 δολάρια λόγω της αναποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε πρόσφατο άρθρο, ο Arthur Hayes δήλωσε ότι η πανδημία του COVID-19 έχει φέρει στην επιφάνεια πολλά από τα ελαττώματα στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, που είναι οι μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το οικονομικό μοντέλο της Δύσης βασίζεται στην υπόθεση ότι το χειρότερο σενάριο δεν υλοποιείται ποτέ, είπε ο Hayes, αλλά τώρα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και άλλες κεντρικές τράπεζες εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση τυπώνοντας χρήματα.
Ωστόσο, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση.
Εάν συνεχιστεί αυτό, η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ θα καταρρεύσει.
Μόλις συμβεί αυτό, το bitcoin και ο χρυσός θα είναι τα προτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία, είπε ο Hayes.
Εξήγησε δε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας.
Καθώς η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά ενεργειακά προβλήματα.
«Η καμπύλη ελέγχου απόδοσης των ομολόγων είναι το τελευταίο… νομισματικό οχυρό.
Όταν πέσει, το bitcoin θα αξίζει 1 εκατ. δολ. και ο χρυσός 10.000-20.000 δολ. Ωστόσο, για να γίνει το Bitcoin «νικητής», οι υποστηρικτές του πρέπει να εργαστούν σκληρά για να το διαδώσουν σε περισσότερους ανθρώπους.
Πριν από δέκα χρόνια, το bitcoin δεν άξιζε σχεδόν τίποτα και τον Φεβρουάριο του 2021 η κεφαλαιοποίησή του έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης