Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Βαρύ πλήγμα 20,4 δισ. δολ. λόγω της αποχώρησης από τη ρωσική Rosneft

BP: Βαρύ πλήγμα 20,4 δισ. δολ. λόγω της αποχώρησης από τη ρωσική Rosneft
Βαρύ το πλήγμα αποχώρησης από τη Ρωσία για τον πετρελαϊκό κολοσσό
Σχετικά Άρθρα
Ζημιές 20,4 δισ. για το α΄τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η BP, με το πλήγμα της αποχώρησης από τη Ρωσία να είναι βαρύ για τον πετρελαϊκό κολοσσό.

Η BP ανακοίνωσε απομειώσεις 25,5 δισ. δολαρίων μετά την απόφαση να αποχωρήσει από το 19,75% της συμμετοχής της στη ρωσική Rosneft Oil, με τις  χρεώσεις να περιλαμβάνουν 24 δισ. δολάρια για την έξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο της Rosneft και 1,5 δισ. δολ. σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.
«Η απόφαση μας τον Φεβρουάριο να αποχωρήσουμε από τη Rosneft, κατέληξε σε αυτές τις χρεώσεις και τις ζημιές που ανακοινώσαμε σήμερα. Αλλά αυτό δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική μας το οικονομικό μας πλαίσιο ή τις προσδοκίες μας για τη διανομή στους μετόχους»,δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney.
Τα υποκείμενα κέρδη από το κόστος αντικατάστασης, ο «αγαπημένος» δείκτης της BP, αυξήθηκαν στα 6,25 δισ. δολάρια το α΄ τρίμηνο από 4,07 δισ. δολάρια, επίδοση η οποία αποτυπώνει τα έκτακτα κέρδη από τις εμπορικές συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις υψηλότερες πωλήσεις πετρελαίου και το ισχυρότερο αποτέλεσμα διύλισης.
Η BP ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 5,46 σεντς/ μετοχή για το α΄ τρίμηνο  και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2,5 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης