Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν «περνάει» το αφήγημα Biden για ενεργειακή κρίση λόγω Putin – Μόλις το 6% συμφωνεί

ΗΠΑ: Δεν «περνάει» το αφήγημα Biden για ενεργειακή κρίση λόγω Putin – Μόλις το 6% συμφωνεί
Tο 76% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι ο Biden φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων, όπως και το 24% των Δημοκρατικών
Σχετικά Άρθρα
Η πλειονότητα των Αμερικανών εξακολουθεί να μην πιστεύει τις σκληρές προσπάθειες της κυβέρνησης Biden «περάσει» το αφήγημα της «αύξησης των τιμών λόγω του Putin».
Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Rasmussen, όταν ρωτήθηκε το κοινό αν ο προεδρος BIden ή ο Ρώσος πρόεδρος Vladimur Putin ευθύνονται για τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων,  το 76% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο Biden φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων, όπως και το 24% των Δημοκρατικών καθώς και το 54% των ψηφοφόρων που δεν συνδέονται με κανένα από τα μεγάλα κόμματα.
Επιπλέον, το 84% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ πιστεύει ότι η αύξηση της τιμής της βενζίνης, του πετρελαίου θέρμανσης και άλλων προϊόντων πετρελαίου είναι ένα «σοβαρό πρόβλημα».
Το 61% δηλώνειότι είναι ένα «πολύ σοβαρό πρόβλημα».
Τα ευρήματα του Rasmussen δείχνουν οι άνθρωποι δεν αγοράζουν την αφήγηση για την αύξηση των τιμών του εξαιτίας του Putin.
Μόνο το 6% κατηγορεί τον Putin ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι πολιτικές του Προέδρου Biden ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό.
Και τον Μάρτιο, μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac αποκάλυψε ότι περισσότεροι Αμερικανοί κατηγορούν τον Biden παρά την εισβολή στην Ουκρανία ή την εταιρική αιρχοκέρδεια για την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου.
Το 41% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Biden συνεισέφεραν περισσότερο στην πρόσφατη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.
Δύο άλλοι παράγοντες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 24% έκαστος.
Ο πρώτος ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ ο δεύτερος παράγοντας ήταν οι εταιρείες πετρελαίου που προχώρησηαν σε αναίτιες αυξήσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης