Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερδνειστερία: Προϊόν φαντασίας η ουδετερότητα της Μολδαβίας, ελέγχεται από το ΝΑΤΟ

Υπερδνειστερία: Προϊόν φαντασίας η ουδετερότητα της Μολδαβίας, ελέγχεται από το  ΝΑΤΟ

Η πιο ρεαλιστική επιλογή για τον τερματισμό της σύγκρουσης είναι ένα πολιτισμένο «διαζύγιο» Μολδαβίας και Υπερδνειστερίας, δήλωσε υπουργός τω Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας Vitaly Ignatiev

Σχετικά Άρθρα

Η στρατιωτικοπολιτική ουδετερότητα που διακηρύχθηκε από τη Μολδαβία είναι προϊόν φαντάσίας, δήλωσε στο TASS ο υπουργός Εξωτερικών της μη αναγνωρισθείσας περιοχέης της Υπερδνειστερίας Vitaly Ignatiev, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
«Το έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας ελέγχεται από το ΝΑΤΟ.
Η διακηρυγμένη στρατιωτική-πολιτική ουδετερότητα της Μολδαβίας είναι φαντασία - υπάρχουν ήδη τρία μόνιμα κέντρα επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, από το 2006 ένα ξεχωριστό σχέδιο δράσης για τη συνεργασία Μολδαβίας - ΝΑΤΟ έχει εφαρμοστεί για το 2022-2023.
Σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης του εθνικού στρατού της Μολδαβίας για το 2020-2030, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενεργή μετάβαση στο δεύτερο στάδιο πλήρους εκσυγχρονισμού σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Ignatiev.

Το πολιτισμένο διαζύγιο

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στο πλαίσιο των δυναμικά αναπτυσσόμενων παγκόσμιων και περιφερειακών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής ολοκλήρωσης μεταξύ  Μολδαβίας  -Ρουμανίας, η πιο ρεαλιστική επιλογή για τον τερματισμό της σύγκρουσης [ στην Υπερδνειστερία] είναι ένα πολιτισμένο ''διαζύγιο'' Μολδαβίας και Υπερδνειστερίας».
Ταυτόχρονα, σημείωσε ο Vitaly Ignatiev, «είναι εξαιρετικά σημαντικό οι όποιες επιχειρήσεις να υλοποιούνται αποκλειστικά με ειρηνικά μέσα και να βασίζονται στη λαϊκή κυριαρχίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης