Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στη Μολδαβία – Εξυφαίνεται τεράστια προβοκάτσια στην Υπερδνειστερία

Τι συμβαίνει στη Μολδαβία – Εξυφαίνεται τεράστια προβοκάτσια στην Υπερδνειστερία
Ποιες δυνάμεις ενδιαφέρονται να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στις όχθες του Δνείστερου
Σχετικά Άρθρα

Ο κύριος σκοπός των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στην Υπερδνειστερία ήταν να προκληθεί πανικός στον τοπικό πληθυσμό, δήλωσε στο TASS ο υπουργός Εξωτερικών της περιοχής Vitaly Ignatiev.«Ο κύριος σκοπός αυτών των επιθέσεων, πιθανότατα, ήταν να προκαλέσουν πανικό στους πολίτες της Υπερδνειστερίας.
Πιθανότατα οργανώθηκαν από δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στις όχθες του Δνείστερου», είπε.

Πυροβολισμοί σε στρατιωτικές αποθήκες

Μιλώντας για το περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά σε στρατιωτικές αποθήκες κοντά στο χωριό Cobasna, όπου είναι αποθηκευμένοι περίπου 20.000 τόνοι πυρομαχικών, ο Ignatiev σημείωσε ότι η ασφάλεια των αποθηκών τέθηκε στη μέγιστη κατάσταση επαγρύπνησης.
«Η ζημιά σε περίπτωση έκρηξης των πυρομαχικών που αποθηκεύονται εκεί μπορεί να είναι τεράστια για όλους - υλική, οικονομική και περιβαλλοντική.
Είναι προφανές ότι δεν θα υποστούν μόνο η Υπερδνειστερία, αλλά και τα εδάφη της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.
Η Υπερδνειστερία κάνει ό,τι μπορεί για την αποφυγή επιδείνωσης και εντάσεων», είπε ο Ignatiev.

Ουκρανικές προκλήσεις

Οι μιλιταριστικές δηλώσεις που απευθύνονται στην Υπερδνειστερία δεν συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειάς της σε αυτήν, δήλωσε εξάλλου σχολιάζοντας μια πρόσφατη αναφορά του Aleksey Arestovich, συμβούλου του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας. ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει την Υπερδνειστερία εάν το Κισινάου υποβάλει τέτοιο αίτημα.
«Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ειδικά δεδομένου του κλεισίματος των συνόρων από την ουκρανική πλευρά.
Λαμβάνουμε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και χαιρετίζουμε τις δηλώσεις διαφόρων ξένων ηγετών, καθώς και την τρέχουσα Προεδρία του ΟΑΣΕ, η οποία ζήτησε αυτοσυγκράτηση στις ενέργειες και δηλώσεις για να μην δημιουργηθεί περιττή ένταση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης