Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ωμή αλήθεια - J. Sachs (Αμερικανός Οικονομολόγος): Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη στην Ουκρανία - Η Ρωσία θα νικήσει το ΝΑΤΟ

Η ωμή αλήθεια - J. Sachs (Αμερικανός Οικονομολόγος): Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη στην Ουκρανία - Η Ρωσία θα νικήσει το ΝΑΤΟ
«Οι ΗΠΑ θέλουν η Ουκρανία να πολεμήσει για να προστατεύσει τα προνόμια του ΝΑΤΟ», είπε
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs χαρακτήρισε εσφαλμένη τη θέση της ίδιας του της χώρας εξαπολύοντας πρωτοφανή πυρά κατά της ηγεσίας των ΗΠΑ, η οποία πιστεύει λανθασμένα ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να νικήσει τη Ρωσία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο οικονομολόγος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Οι δηλώσεις του δημοσιεύτηκαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 1 Μαϊου στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Πως θα λήξει ο πόλεμος

«Είναι απαραίτητο να ενεργήσουμε διπλωματικά.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι δυνατές με βάση τις εγγυήσεις για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και αποκλείοντας την πιθανότητα να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ.
Θα ήταν μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ θα νικήσει τη Ρωσία, αυτό είναι τυπική αμερικανική... αλαζονεία», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η Ουκρανία να είναι μέρος του ευρωατλαντικού χώρου από στρατιωτική, πολιτική και οικονομική άποψη, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τη σύγκρουση», είπε ο Sacks, προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έλαβαν υπόψη τους πιθανότητα συμβιβασμού είτε πριν είτε μετά το ξέσπασμα της στρατιωτικής δράσης».
Ο ειδικός υπενθύμισε ότι όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε την ετοιμότητά του για ουδετερότητα, η αμερικανική κυβέρνηση «διατήρησε θανατική σιωπή».
«Δεν έχω δει δηλώσεις [υπέρ αυτού] από κανέναν από τους εκπροσώπους των ΗΠΑ», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Sacks, θα ήταν παράλογο να επιρρίψουμε την ευθύνη για τα γεγονότα στην Ουκρανία αποκλειστικά στη Ρωσία, διότι διαφορετικά «ο G. Bush και [ο οποίος υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος] Ρίτσαρντ Τσένι για το Ιράκ, ο Obama για τη Συρία και τη Λιβύη, ο Biden για η κατάσχεση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Καμπούλ, που οδήγησε σε λιμό στο Αφγανιστάν».
Επιπλέον, ο σημερινός κάτοικος του Λευκού Οίκου «ο Biden όχι μόνο αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα, αλλά υπέγραψε συμφωνίες με την Ουκρανία και συνέχισε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις», τόνισε ο οικονομολόγος.
«Οι ΗΠΑ θέλουν η Ουκρανία να πολεμήσει για να προστατεύσει τα προνόμια του ΝΑΤΟ», είπε. «Η θεμελιώδης πτυχή είναι ότι οι ΗΠΑ αρνούνται να συζητήσουν αυτό το θέμα και αυτό ήδη λέει πολλά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης