Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden ετοιμάζει παροχή - μαμούθ 33 δισ. δολ. στην Ουκρανία - Χρηματοδότηση για ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ο Biden ετοιμάζει παροχή - μαμούθ 33 δισ. δολ. στην Ουκρανία - Χρηματοδότηση για ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια μέχρι τον Σεπτέμβριο
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε ότι το πακέτο προορίζεται για να εξοπλίσει το Κίεβο και τους ευρωπαίους εταίρους με επιπλέον πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιτεθωρακισμένες και αντιαεροπορικές δυνατότητες, να επιταχύνει τις κυβερνοδυνάμεις και προηγμένα συστήματα αεράμυνας και να βοηθήσει στην εκκαθάριση ναρκών ξηράς και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, αναμένεται να ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση για τη χρηματοδότηση 33 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία έως τον Σεπτέμβριο του 2022.
Σύμφωνα με το CNBC, τα 33 δισ. δολάρια θα δοθούν σε ανθρωπιστική και στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας λόγω του πολέμου που δέχεται η Ουκρανία από τη Ρωσία, όπως και για την ενίσχυση του NATO και της ασφάλειας της Ευρώπης.
Το τεράστιο πακέτο βοήθειας θα συνοδεύεται από πρόταση προς το Κογκρέσο να τροποποιήσει νόμους για να διευκολύνει τις ΗΠΑ να μετατρέψει τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών που έχουν υποστεί κυρώσεις, ώστε να τα πουλήσουν και να δώσουν τα έσοδα στους Ουκρανούς.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο 

Τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνουν αίτημα για πρόσθετη ασφάλεια και στρατιωτική βοήθεια 20,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, καθώς και πρόσθετα χρήματα για τη χρηματοδότηση των προσπαθειών των ΗΠΑ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας σε συνεργασία με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε ότι το πακέτο προορίζεται για να εξοπλίσει το Κίεβο και τους ευρωπαίους εταίρους με επιπλέον πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιτεθωρακισμένες και αντιαεροπορικές δυνατότητες, να επιταχύνει τις κυβερνοδυνάμεις και προηγμένα συστήματα αεράμυνας και να βοηθήσει στην εκκαθάριση ναρκών ξηράς και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης