Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο νέος Πόλεμος των Άστρων – Η Ρωσία εγκαταλείπει εσπευσμένα τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο νέος Πόλεμος των Άστρων – Η Ρωσία εγκαταλείπει εσπευσμένα τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ στο διάστημα είναι απόδειξη της εμφάνισης ενός νέου διπολικού κόσμου
Σχετικά Άρθρα

Η κίνηση της Ρωσίας να εγκαταλείψει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2025.
Η εισβολή στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις της Δύσης έχουν επιταχύνει αυτήν την αποχώρηση.
Το Bloomberg επικαλείται δημοσιεύματα των ΜΜΕ από δύο ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων — Tass και RIA Novosti — ότι ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο (30/4/2022) ότι η Μόσχα θα αποχωρήσει από τον ISS.
«Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε δημόσια. Μπορώ να πω μόνο - σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας - θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας για το τέλος των εργασιών μας στο ISS με προειδοποίηση ενός έτους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Roscosmos Dmitry Rogozin σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Εξοργισμένη η Ρωσία

Ο Rogozin νωρίτερα τον Μάρτιο «απείλησε να εγκαταλείψει» τον ISS και ενώ οι δυτικοί επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.
Η εν λόγω κίνηση εξόργισε τη Μόσχα.
Σταμάτησε τις παραδόσεις κινητήρων πυραύλων στις ΗΠΑ ενώ η Roscosmos αρνήθηκε πρόσφατα να εκτοξεύσει ευρωπαϊκούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.
Η συνέντευξη του Rogozin δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για το πότε η Ρωσία σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον ISS.
Η χρονική στιγμή της προσεχούς αναχώρησης της Ρωσίας έρχεται καθώς ο SpaceX του Elon Musk μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες στον σταθμό.
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ στο διάστημα είναι απόδειξη της εμφάνισης ενός νέου διπολικού κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης