Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτική έρευνα: Το 62% των Αμερικανών θεωρεί τη στρατηγική σχέση Κίνας – Ρωσίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ΗΠA

Αποκαλυπτική έρευνα: Το 62% των Αμερικανών θεωρεί τη στρατηγική σχέση Κίνας – Ρωσίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ΗΠA
Το 43% των Αμερικανών εκτιμά ότι η Κίνα είναι η πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα

Η στάση των Αμερικανών πολιτών προς την Κίνα έχει γίνει όλο και πιο αρνητική τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του PEW.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στις 28 Απριλίου 2022 και οι ερευνητές συνέκριναν τα ευρήματα της δημοσκόπησης με παρόμοια που διεξήχθη το 2020.
Το 67% των Αμερικανών πιστεύει ότι η ισχύς και η επιρροή της Κίνας αποτελούν σημαντική απειλή, από 62% το 2020.
Το 66% πιστεύει ότι η δύναμη και η επιρροή της Κίνας ενισχύονται.
Το 43% εκτιμά ότι η Κίνα είναι η πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο, από 32% το 2020 και το 19% θεωρεί την Κίνα ως την κορυφαία στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, από μόλις 6% το 2020.

Η σχέση Κίνας - Ρωσίας

Οι Αμερικανοί απάντησαν επίσης αρνητικά στη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, η οποία δεν έχει καταγγείλει τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Περίπου το 62% των Αμερικανών θεωρεί τη σχέση ως πολύ σοβαρό πρόβλημα για τις ΗΠΑ και ένα άλλο 30% την εκλαμβάνει ως σοβαρή.
Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2022 οι Αμερικανοί στράφηκαν προς την επισήμανση της Κίνας ως ανταγωνιστή σε αντίθεση με εχθρό.
Τον Ιανουάριο, το 54% είδε την Κίνα ως ανταγωνιστή και το 35% ως εχθρό, ενώ τα νούμερα μετεβλήθησαν σε 62% και 25% αντίστοιχα τον Μάρτιο
Το αντίθετο ισχύει για τη Ρωσία, σύμφωνα με την έρευνα.
Τον Ιανουάριο, το 49% των Αμερικανών έβλεπε τη Ρωσία ανταγωνιστή και το 41% εχθρό, ενώ τον Μάρτιο τα νούμερα εκτινάχθηκαν σε 70% εχθρό και 24% ανταγωνιστή, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Jerusalem Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης