Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτες εξελίξεις στις ΗΠΑ: O Biden συστήνει οργουελιανό «υπουργείο Αλήθειας» και στήνει στα 11 βήματα την ελευθερία του λόγου

Απίστευτες εξελίξεις στις ΗΠΑ: O Biden συστήνει οργουελιανό «υπουργείο Αλήθειας» και στήνει στα 11 βήματα την ελευθερία του λόγου
Πολιτικοί και νομικοί καταγγέλλουν τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης Biden για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου και δυσφημούν τη νόμιμη κριτική ως παραπληροφόρηση
Σχετικά Άρθρα

Ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί νομοθέτες, συνταγματολόγοι και άλλοι ειδικοί εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το νέο συμβούλιο παραπληροφόρησης του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, το λεγόμενο «υπουργείο Αλήθειας» , το οποίο λένε πως αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης Biden να καταπνίξει την ελευθερία του λόγου.
Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Alejandro Mayorkas
ανακοίνωσε σε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, πως το υπουργείου δημιουργεί ένα Συμβούλιο Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης.
«Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουμε τους πόρους του υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», είπε ο Mayorkas κατά τη διάρκεια της ακρόασης, προσθέτοντας ότι το τμήμα επικεντρώνεται στη διάδοση παραπληροφόρησης σε μειονοτικές κοινότητες ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2022, αναφέρει το Fox News.

Θύελλα αντιδράσεων

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Tom Cotton, έσπευσε να καταδικάσει αυτή την τελευταία ενέργεια της κυβέρνησης Biden, υποσχόμενος να εισαγάγει νομοθεσία για τη διάλυση του νέου συμβουλίου παραπληροφόρησης.
«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να δημιουργήσει ένα Υπουργείο Αλήθειας.
Το "Συμβούλιο Παραπληροφόρησης" του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας είναι αντισυνταγματικό και αντιαμερικανικό, και θα παρουσιάσω ένα νομοσχέδιο για τη διάλυσή του» έγραψε στο Twitter την Παρασκευή.
«Τίποτα άλλο στο οποίο εργαζόμαστε δεν θα έχει σημασία αν δεν βάλουμε τέλος στο Υπουργείο Αλήθειας του Biden», έγραψε ο επίσης Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Marco Rubio,
Και η γερουσιαστής Cynthia Lummis, δήλωσε: «Εμπιστεύομαι την κοινή λογική του αμερικανικού λαού.
Ένας κυβερνητικός επιτηρητής του τμήματος "αλήθειας" είναι μια κόκκινη σημαία για τους ελεύθερους σκεπτόμενους ανθρώπους.»
Ο γερουσιαστής Rick Scott σχεδιάζει να ρωτήσει τον Mayorkas περισσότερα για το διοικητικό συμβούλιο σε μια ακρόαση την επόμενη εβδομάδα ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Φίμωση της ελευθερίας του λόγου

Πολιτικοί και νομικοί καταγγέλλουν τις «συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης Biden για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου και δυσφημούν τη νόμιμη κριτική ως παραπληροφόρηση».
«Το ίδιο κόμμα (σ.σ. οι Δημοκρατικοί) που πέρασε χρόνια προωθώντας τη φάρσα περί συμπαιγνίας της Ρωσίας με τους Ρεπουμπλικάνους, κατέστειλε την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden και εξίσωσε τους γονείς με τρομοκράτες πιστεύει ότι έχει αξιοπιστία για να ελέγχει την ομιλία σου», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy.

Δυστοπία

«Ο Biden πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το σχέδιό του για τη δημιουργία ενός Οργουελιανού υπουργείου Αλήθειας», υπογράμμισε ο McCarthy.
Σοβαρές ανησυχίες για την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τις αρμοδιότητες του διοικητικού συμβουλίου παραπληροφόρησης εκφράζει πλήθος πολιτικός.
«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι κατανοούν πλήρως τη σοβαρότητα του τι σημαίνει πραγματικά ένα Υπουργείο Αλήθειας που οργανώνεται από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας. Αυτό είναι το επίπεδο του Stalin. Αυτό είναι το επίπεδο του Mao», αναφέρουν οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί.
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Eric Schmitt έστειλε μια επιστολή στον Mayorkas στην οποία τονίζει πως η εστίαση του "Ορεγουελιανού" συμβουλίου να επικεντρώσει τους πόρους στην απειλή της "παραπληροφόρησης" θα πρέπει να "σοκάρει τον πυρήνα του αμερικανικού συστήματος πεποιθήσεων, μια απειλή για την ελευθερία του λόγου».
Ο συνεργάτης του Ινστιτούτου Brookings Shadi Hamid είπε ότι ο έλεγχος της παραπληφόρησης «δεν είναι ακριβώς μια καθησυχαστική σκέψη».
«Πώς μπορεί να συζητηθεί αυτό; Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να συμμετέχει στο να αποφασίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα», συνέχισε ο Hamid.
Δεν είναι όλοι οι επικριτές Ρεπουμπλικάνοι ή συντηρητικοί.
Αξίζει να αναφερθεί τι είπε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Independent, Glenn Greenwald: «Είναι απερίγραπτα δυστοπικό και ανατριχιαστικό. Το ότι οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι καλό και φυσιολογικό, σας λέει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτούς».
Ο Λευκός Οίκος υπεραμύνθηκε του διοικητικού συμβουλίου παραπληροφόρησης λέγοντας ότι στόχος του είναι να αποτρέψει την παραπληροφόρηση.
«Ακούγεται ότι ο στόχος του συμβουλίου είναι να αποτρέψει την παραπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση από το να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα σε μια σειρά από κοινότητες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jane Psaki , απαντώντας στην κριτική των Ρεπουμπλικάνων.
Η επικεφαλής του νέου «Συμβουλίου Παραπληροφόρησης» της κυβέρνησης Biden, Nina Jankowicz, υποστήριξε τα fake news περί σχέσεων Trump –Ρωσίας και υποβάθμισε την υπόθεση του Hunter Biden...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης