Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Erdogan – Η νέα επικοινωνία με Putin: «Να τερματιστεί ο πόλεμος»

Επιμένει σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Erdogan – Η νέα επικοινωνία με Putin: «Να τερματιστεί ο πόλεμος»
Ο Erdogan είπε στον Putin ότι θέλει να εργαστεί για την ειρήνη στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα Πέμπτη (28.4.2022) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Erdogan, με τον Ρώσο ομόλογό του, Putin, την επομένη μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας στο τουρκικό έδαφος.
Ο Erdogan είπε στον Putin ότι θέλει να εργαστεί για την ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς δήλωσε «έτοιμος να πάρει την πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής στον δρόμο της ειρήνης», διευκρίνισε η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωση.
Ο Τούρκος πρόεδρος «εξέφρασε τη βούλησή του για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή μόλις καταστεί δυνατόν τονίζοντας την ώθηση που υπήρξε κατά τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης».

Η ανακοίνωση 

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου «ευχαρίστησε» τον Erdogan για την ανταλλαγή των κρατουμένων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας που ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, η οποία «έλαβε χώρα στην Τουρκία, υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη» των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ).
«Ο πρόεδρος Putin εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τούρκο ηγέτη για τη βοήθειά του στην υλοποίηση» αυτής της ανταλλαγής, δήλωσε επίσης το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.
Η ρωσική προεδρία διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες «συνέχισαν τον διάλογό τους για τις ανθρωπιστικές πλευρές» του πολέμου, κυρίως «στο πλαίσιο των συνομιλιών στη Μόσχα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ».
Ο Guterres που βρισκόταν σήμερα στην Ουκρανία, είχε συναντήσει αρχικά την Τρίτη τον Putin στη ρωσική πρωτεύουσα.
Η Τουρκία φιλοξένησε δύο φορές τις απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, στις 10 Μαρτίου σε επίπεδο υπουργών στην Αττάλεια, στον νότο, και στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.
Έκτοτε ο Erdogan έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη μια συνάντηση μεταξύ του Putin και του Ουκρανού ομολόγου του Zelensky.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης