Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία ο Guterres: Παράλογος ένας πόλεμος τον 21ο αιώνα – Επίσκεψη σε Borodyanka, Bucha

Στην Ουκρανία ο Guterres: Παράλογος ένας πόλεμος τον 21ο αιώνα – Επίσκεψη σε Borodyanka, Bucha
Σήμερα η συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως «ένας πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα» διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres, ο οποίος βρίσκεται στην Ουκρανία και επισκέπτεται τις πόλεις Borodyanka και Bucha, όπου και έχουν καταγγελθεί φρικαλεότητες από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Φαντάζομαι την οικογένειά μου σε ένα από αυτά τα σπίτια (…)
Βλέπω τις εγγονές μου να τρέχουν πανικόβλητες.
Ο πόλεμος είναι κάτι παράλογο τον 21ο αιώνα, κανένας πόλεμος δεν είναι αποδεκτός τον 21ο αιώνα» τόνισε ο Guterres από την Borodyanka, βλέποντας από κοντά τα κατεστραμμένα κτήρια και περιοχές.
Στη συνέχεια ο γ.γ. του ΟΗΕ μετέβη στην Bucha, άλλο προάστιο του Κιέβου όπου υπάρχουν καταγγελίες για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τους Ρώσους στρατιώτες, αναφέροντας πως πρέπει να προχωρήσουν οι έρευνες για το ακριβώς συνέβη στην πόλη.
«Υποστηρίζω πλήρως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και απευθύνω έκκληση στη Ρωσική Ομοσπονδία να δεχθεί να συνεργαστεί μαζί του.
Αλλά όταν μιλάμε για εγκλήματα πολέμου δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το χειρότερο από τα εγκλήματα είναι ο ίδιος ο πόλεμος» είπε ο Guterres, ο οποίος θα συναντηθεί αργότερα σήμερα Πέμπτη 28/4 με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης