Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταλάβαμε όλη την Kherson, διαψεύδουν οι Ουκρανοί – ISW: Αργή η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων

Ρωσία: Καταλάβαμε όλη την Kherson, διαψεύδουν οι Ουκρανοί – ISW: Αργή η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων
Τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται πιο μεθοδικά, έχουν αρχίσει να κάνουν πιο «σωστές» στρατιωτικές επιλογές αναφέρει το ISW
Σχετικά Άρθρα

Στον ισχυρισμό ότι έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο της ολόκληρη την επαρχία της Kherson προχώρησε η Ρωσία, θέση πάντως που έσπευσε να διαψεύσει η Ουκρανία, τη στιγμή που πυκνώνουν οι φωνές αλλά και οι ενδείξεις πως οι πολεμικές συρράξεις θα διαρκέσουν για πολλούς μήνες ακόμα, ενδεχομένως και όλο το 2022.
«Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας της Kherson, τμημάτων των περιφερειών του Kharkiv, της Zaporizhzhia και του Mikolaiv, καθώς και μεγάλων τμημάτων των (σ.σ. αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk» υποστήριξε ο Ρώσος υποστράτηγος Mikhail Mizintsev.
Όπως είπε, σε αυτές τις περιοχές επανέρχεται η ομαλότητα, καθώς έχει αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια και σε κοινωνικές υποδομές.

Διαψεύδουν οι Ουκρανοί

Ωστόσο, τον ισχυρισμό των Ρώσων διέψευσαν οι Ουκρανοί, με τον διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να υποστηρίζει ότι οι γραμμές άμυνας συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην περιφέρεια και να μην μπορούν να τις διασπάσουν οι ρωσικές δυνάμεις.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να επιτίθενται σε Kharkiv και Donbass, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να τοποθετήσουν νέες κυβερνήσεις στην Kherson και σε περιοχές της Zaporizhzhia.
Υπενθυμίζεται πως ο Zelensky είχε προειδοποιήσει πως οι Ρώσοι θα επιχειρούσαν με «ψευδο-δημοψηφίσματα» να καταστήσουν ανεξάρτητες τις περιοχές της Kherson και της Zaporizhzhia κατά τα πρότυπα της Κριμαίας, του Donetsk και του Luhansk.

Αργή η πρόοδος των Ρώσων

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό think tank Institute for the Study of War (ISW) υποστηρίζει πως η Ρωσία καταγράφει μικρή πρόοδο στην προέλαση της στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει, τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται πιο μεθοδικά και λιγότερο γρήγορα από ό,τι σε προηγούμενα στάδια του πολέμου και έχουν αρχίσει να κάνουν πιο «σωστές» στρατιωτικές επιλογές.
Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο αναφέρει ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν στα ανατολικά τους Ουκρανούς σε καλά οχυρωμένες θέσεις, ότι στα βορειοανατολικά στο Kharkiv, οι Ρώσοι βρίσκουν λιγότερη αντίσταση καθώς και ότι συνεχίζονται οι μάχες στη Μαριούπολη, αναφέροντας πως πέρα από το εργοστάσιο του Azovstal, ενδεχομένως οι Ουκρανοί να εξακολουθούν να έχουν σημαντικές θέσεις και σε άλλα σημεία της πόλης.
Όσον αφορά τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία, αναφέρεται πως ενδεχομένως οι Ρώσοι να θέλουν να σύρουν στον πόλεμο τις φιλορωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.
43_4.jpg
Η Ρωσία έπληξε 65 στρατιωτικούς στόχους

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη 26/4 ότι κατέστρεψε τέσσερις αποθήκες όπλων των ουκρανικών δυνάμεων στη Slovyansk από αέρος καθώς και ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 32 στρατιωτικούς στόχους.
Ακόμη επλήγησαν 33 στόχοι από πυροβολικό ή πυραύλους, ανάμεσά τους συγκεντρώσεις στρατευμάτων, θέσεις του πυροβολικού, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε λόγο για περίπου 200 Ουκρανούς στρατιωτικούς νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης