Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στον κόσμο; Μετά τον κορωνοϊό, την ηπατίτιδα και η... Escherichia coli - Ανακλήθηκαν πάνω από 60 τόνοι κιμά

Τι συμβαίνει στον κόσμο; Μετά τον κορωνοϊό, την ηπατίτιδα και η... Escherichia coli - Ανακλήθηκαν πάνω από 60 τόνοι κιμά
Ειδικότερα, μια εταιρεία στο Νιου Τζέρσεϊ ανακαλεί περισσότερους από 60 τόνους προϊόντων κιμά βοείου κρέατος που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με E. coli, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας
Σχετικά Άρθρα

Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι το μαρτύριο που περνά η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς μετά την πανδημία του κορωνοϊού το 2019, μια σειρά από ιούς κάνουν ραγδαίως την εμφάνιση τους, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες καταφθάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρόβλημα αυτή τη φορά φέρει το όνομα... Escherichia coli αναφέρει η Wall Street Journal.
Ειδικότερα, μια εταιρεία στο Νιου Τζέρσεϊ ανακαλεί περισσότερους από 60 τόνους προϊόντων κιμά βοείου κρέατος που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με E. coli, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας.
Τα προϊόντα που διανέμονται από τη Lakeside Refrigerated Services αποστέλλονται σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA.
Η υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων και επιθεώρησης του τμήματος ανακάλυψε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια προβλεπόμενων εξετάσεων των προϊόντων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Πάντως, η Lakeside Refrigerated Services δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Screenshot_5_11111.png

Από το... 2021

Πρόκειται για τη τρίτη μεγαλύτερη ανάκληση προϊόντων βοείου κρέατος από τις αρχές του 2021, σύμφωνα με τον Οργανισμό USDA.
Ήταν επίσης η πέμπτη ανάκληση προϊόντων διατροφής λόγω πιθανής μόλυνσης από E. coli κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο ίδιος φορέας, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά.
Τα προϊόντα κιμάς βοείου κρέατος παράγονταν από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με το USDA.
Ωστόσο δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές για ασθένεια ή ανεπιθύμητες ενέργειες λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων, ανέφερε το USDA.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να βρίσκονται στα ψυγεία ή τους καταψύκτες των καταναλωτών.
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει τα προϊόντα θα πρέπει να πετάξουν το κρέας ή να το επιστρέψουν από εκεί που το αγόρασαν.
Το βοδινό κρέας πωλήθηκε σε παντοπωλεία και εστιατόρια με τις ετικέτες των Thomas Farms, Nature's Reserve, Tajima Kobe Ground Beef, Marketside Butcher, By Nature και Naturally Better.
Η Lakeside Refrigerated Services ανακάλεσε προηγουμένως περίπου 21 τόνους κιμά βοείου κρέατος τον Ιούνιο του 2020 που μπορεί να είχε μολυνθεί με E. coli.

Escherichia coli: Συμπτώματα

Η εμφάνιση των συμπτωμάτων ποικίλει, καθώς μπορεί να εμφανιστούν μέσα στο πρώτο 24ωρο ή να γίνουν αισθητά μετά από μια εβδομάδα. Μπορεί λοιπόν να εμφανιστεί:

  • Κοιλιακός πόνος ή έντονες κράμπες που συχνά ξεσπούν ξαφνικά
  • Διάρροια, ήπια ή έντονη που μπορεί να συνυπάρχει με αιμορραγία
  • Ναυτία ή εμετός
  • Πυρετός
  • Αφυδάτωση και κόπωση
  • Συχνοουρία και καύσος κατά την ούρηση

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην εκδηλώνουν συμπτώματα, ωστόσο να μεταφέρουν το μικρόβιο στους άλλους. 

ΥΓ:
Ας ευχηθούμε αυτός ο κύκλος ασθενειών και ιών να λάβει επιτέλους ένα οριστικό τέλος...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης