Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Μicrosoft: Καθαρά κέρδη 16,73 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2022

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Μicrosoft: Καθαρά κέρδη 16,73 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2022
Microsoft ανακοίνωσε έσοδα 49,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, έναντι 41,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα

Αύξηση στα καθαρά κέρδη στα 16,73 δισ. δολάρια, ή 2,22 δολ. ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 15,46 δισ. δολάρια ή 2,03 δολ. ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα, σημείωσε η Microsoft
Eπίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 49,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, έναντι 41,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 49,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv IBES. 

Τα έσοδα αυξήθηκαν

Η Microsoft ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, βοηθούμενη από την ισχυρή ζήτηση για τις υπηρεσίες cloud του γίγαντα λογισμικού από τη στροφή σε υβριδικά μοντέλα εργασίας που προκλήθηκε από την πανδημία.
Άτομα και οργανισμοί στράφηκαν στα διάφορα προϊόντα της Microsoft, όπως το Outlook και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας Teams, για να επικοινωνήσουν κατά τη μετάβαση στην εργασία και τη μάθηση από το σπίτι, καθιστώντας την εταιρεία νικητή της πανδημίας.
Τώρα που οι οικονομίες ανοίγουν ξανά, οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο σε ένα υβριδικό μοντέλο που επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται εναλλακτικά από το γραφείο και το σπίτι.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχή ισχύ για τις υπηρεσίες cloud της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας του cloud, Azure.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης