Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυο σενάρια κυκλοφορούν για ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Υπερδνειστερία

Δυο σενάρια κυκλοφορούν για ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Υπερδνειστερία
Φόβοι για επέκταση των συγκρούσεων στη Μολδαβία
Σχετικά Άρθρα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα Τρίτη 26/4 η Υπερδνειστερία, καθώς πιθανολογείται πως η αποσχισθείσα από τη Μολδαβία περιοχή, μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο στόχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας και του προέδρου Putin.
Τα τελευταία 24ωρα μια σειρά από «χτυπήματα» και επιθέσεις στο έδαφος της Υπερδνειστερίας έχει σημάνει συναγερμό τόσο στην περιοχή αυτή όσο και στη Μολδαβία, με τις δύο πλευρές να έχουν σημάνει συναγερμό και να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις που επεκτείνουν δυτικότερα τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο όλα γίνονται από τους Ρώσους: για να δεσμεύσει δυνάμεις η Ουκρανία στα δυτικά σύνορά της ώστε να διευκολυνθεί η επόμενη επίθεση της στα ανατολικά προς το Χάρκοβο ή και για να διευκολυνθούν επίσης οι επιθέσεις σε υποδομές στη δυτική Ουκρανία, απ’ όπου μεταφέρεται πολεμικός εξοπλισμός της Δύσης.
Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή η ευθύνη βαραίνει τους Ουκρανούς που θέλουν να επεκτείνουν τις συρράξεις στο έδαφος της Μολδαβίας ώστε να προκαλέσουν επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Η πιθανότερη εκδοχή

Το πιθανότερο σενάριο είναι το δεύτερο.
Δεν είναι τυχαίες δηλώσεις Ουκρανών που μιλούν ανοιχτά για προετοιμασίες για επίθεση στην Υπερδνειστερία.
«Η Ουκρανία έχει το νόμιμο δικαίωμα να «αποστρατικοποιήσει» τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ρωσικών στρατευμάτων που μας απειλούν. Αυτό θα επιτρέψει τη σύλληψη Ρώσων αιχμαλώτων για ανταλλαγή, την εξάλειψη της απειλής από τα ρωσικά στρατεύματα, την κατάσχεση μεγάλων οπλοστασίων πυρομαχικών και την απελευθέρωση δύο ουκρανικές ταξιαρχίες που βρίσκονται στα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας», είπε ο Budushov, ένας από τους κύριους στρατιωτικοπολιτικούς προπαγανδιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης