Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζakharova (ρωσικό ΥΠΕΞ) κατά Ελλάδας: Χάρη σε εμάς κερδίσατε την ελευθερία σας και εσείς απελάσατε τους διπλωμάτες μας

Ζakharova (ρωσικό ΥΠΕΞ) κατά Ελλάδας: Χάρη σε εμάς κερδίσατε την ελευθερία σας και εσείς απελάσατε τους διπλωμάτες μας
Ζakharova κατά... Ελλάδας
Σχετικά Άρθρα

Βολές κατά της Ελλάδας για την απέλαση Ρώσων διπλωματών εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Ειδικότερα, μέσω του λογαριασμού της στο Telegram, η κυρία Zakharova συνδέει την απέλαση των διπλωματών με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Victoria Nuland στην Ελλάδα την ίδια περίοδο.
Στις 6 Απριλίου, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα απελαύνονται και χαρακτηρίζονται ως personae non gratae στην Ελλάδα.
Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Γερμανών το 1941 και διερωτάται αν η επιλογή είναι συμπτωματική ή πρόκειται για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο και για τις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».
«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των φωτιών.
Μάλιστα, η Zakharova ανέφερε ότι ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν των δύο λαών.
«Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους.
Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή», σημείωσε.
Καταγραφή_163.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης