Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sherman (Αν. ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στόχους της στην Ουκρανία

Sherman (Αν. ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στόχους της στην Ουκρανία
Θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες και ευρύτερες επιπτώσεις από τις κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, υποστήριξε η Αμερικανίδα αν. Υπουργός Εξωτερικών.
Σχετικά Άρθρα
Η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wendy Sherman δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στόχους της στην εισβολή της στην Ουκρανία και ότι οι δυτικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας οφείλονται εν μέρει σε αυτό.
«Αυτό που στοχεύουμε είναι μια στρατηγική αποτυχία του (Ρώσου προέδρου) Vladimir Putin και του Κρεμλίνου. Και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει ήδη, ό,τι κι αν συμβεί... η Ουκρανία θα επιβιώσει», είπε η Sherman σε μια εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης Friends of Europe (Φίλοι της Ευρώπης) στις Βρυξέλλες.
Η Sherman, η οποία έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από συνομιλίες που είχε με τον γενικό γραμματέα Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Stephano Sannino, δεν προσέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για τα σχόλιά της.
Ωστόσο, αναφέρθηκε στις οικονομικές κυρώσεις και στους ελέγχους εξαγωγών που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία, την Ιαπωνία και άλλους συμμάχους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
«Ο Putin αντιμετωπίζει μια στρατηγική αποτυχία λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί λόγω του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου που θα έχει αυτό», είπε η Sherman.
Οι δυτικές κυρώσεις έχουν ήδη ωθήσει τη Ρωσία στη βαθύτερη οικονομική κρίση της από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες και ευρύτερες επιπτώσεις από τις κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.
Ελπίζει επίσης ότι η Κίνα θα λάβει υπόψη της τη δυτική ενότητα.
«Έχουμε εκατοντάδες αμερικανικές εταιρείες, κυριολεκτικά, που έχουν φύγει από τη Ρωσία και δεν επιστρέφουν.
Συνεπώς, οι επιπτώσεις είναι πολύ ευρύτερες.
Θα υπάρξει στρατηγική αποτυχία. Ο Putin έχει γίνει ένας παρίας στον κόσμο», είπε.
Η Sherman συμπλήρωσε ότι αν η ΕΕ αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις κατά του πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν να αποφύγουν τυχόν αυξήσεις τιμών που θα βοηθούσαν τα οικονομικά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης