Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα μετ’ εμποδίων σε έσοδα και κέρδη για την Tesla - Taxi - ρομπότ υποσχέθηκε ο Εlon Μusk

Άλμα μετ’ εμποδίων σε έσοδα και κέρδη για την Tesla - Taxi - ρομπότ υποσχέθηκε ο Εlon Μusk
Όπως είπε η Elon Musk, η Tesla αντέχει, παρά τη χειρότερη κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού στην Ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας

To κλείσιμο εργοστασίων στην Κίνα και οι έντονες πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού θα βάλουν περαιτέρω φρένο στη θεαματική ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου.
Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2022, συνολικά, είναι ανοδικές, ενώ ισχυρίστηκε ότι ένα νέο, ειδικά κατασκευασμένο αμάξι ρομπότ, χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, θα ενταχθεί στην αλυσίδα παραγωγής το 2024 και θα γίνει «μαζική κινητήρια δύναμη ανάπτυξης» για την εταιρεία.
Όπως είπε, η Tesla αντέχει, παρά τη χειρότερη κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού στην Ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, δημιουργώντας έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street το πρώτο τρίμηνο.
Η είδηση ανέβασε τις μετοχές της εταιρείας κατά περίπου 6% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, διαγράφοντας απώλειες ίδιου μεγέθους νωρίτερα την ίδια μέρα.
Η Tesla είπε ότι η έλλειψη ημιαγωγών και οι περιορισμοί που προκαλούνται λόγω Covid-19 έπληξαν την παραγωγή, με τις λίστες αναμονής για νέα αυτοκίνητα να μεγαλώνουν.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της Tesla προέβλεψε ότι η επιτάχυνση της παραγωγής σε νέα εργοστάσια στο Βερολίνο και στο Όστιν θα επιτρέψει στην εταιρεία να ξεπεράσει τα σημεία συμφόρησης και να κατασκευάσει «πάνω από 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα φέτος», ένα ποσοστό υψηλότερο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.
Η υπόσχεση του Μασκ για ένα robotaxi για το 2024 προστέθηκε στο πλήθος των οχημάτων που περιμένουν να βγουν στην παραγωγή, μερικά από τα οποία είναι χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα.

Άλμα 81% στις πωλήσεις και ισχυρά κέρδη

Η εταιρεία του Elon Musk εμφάνισε για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κέρδη 3,2 δισ. δολαρίων ή 2,86 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 438 εκατ. δολαρίων ή 39 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ανήλθαν στα 3,22 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 2,26 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv.
Εντυπωσιακή άνοδο εμφάνισαν επίσης οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 18,6 δισ. δολάρια με «άλμα» 81%, έναντι 10,39 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.
Οι αναλυτές περίμεναν πωλήσεις 17,85 δισ. δολαρίων.
Στις αρχές αυτού του μήνα, η Tesla ανακοίνωσε παραδόσεις οχημάτων της τάξης των 310.048 για το πρώτο τρίμηνο.
Τα οχήματα Model 3 και Model Y αποτελούσαν το 95%, ή 295.324, των παραδόσεων την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης