Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα θα επιμείνει στη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία - Ενίσχυση του διμερούς εμπορίου κατά 30% στο α τρίμηνο 2022

Η Κίνα θα επιμείνει στη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία - Ενίσχυση του διμερούς εμπορίου κατά 30% στο α τρίμηνο 2022
Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υφυπουργού Εξωτερικών της Κίνας Le Yuseng με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη χώρα Andrei Denisov
Σχετικά Άρθρα

H Κίνα «θα συνεχίσει να ενισχύει τον στρατηγικό συντονισμό» με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τις μεταβολές του διεθνούς τοπίου, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το CNN, ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Le Yuseng είπε στον Ρώσο πρεσβευτή στην Κίνα Andrei Denisov κατά τη διάρκεια συνάντησής τους:
«Ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να αλλάξει το διεθνές τοπίο, η Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύει τον στρατηγικό συντονισμό με τη Ρωσία προκειμένου να επιτύχει συνεργασία αμοιβαίου οφέλους, να προστατεύσει τα κοινά μας συμφέροντα και να προωθήσει την οικοδόμηση ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων και μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα».
Ο Κινέζος υφυπουργός ανέφερε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε σχεδόν 30%, φθάνοντας περίπου τα 38,2 δισ. δολάρια, ως απόδειξη της «τεράστιας ανθεκτικότητας» της διμερούς συνεργασίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το ουκρανικό και άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης