Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση θυσιάζει την Ουκρανία για να αποδυναμώσει την Ρωσία – Μονόδρομος η διχοτόμηση της Ουκρανίας στα όρια του Δνείπερου

Η Δύση θυσιάζει την Ουκρανία για να αποδυναμώσει την Ρωσία – Μονόδρομος η διχοτόμηση της Ουκρανίας στα όρια του Δνείπερου
Στην πράξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν δικαιολογημένη καθώς οι ουκρανοί προετοίμαζαν επίθεση στην Κριμαία και το Donbass
Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Δύσης ώστε να χρεοκοπήσει την Ρωσία, οικονομικά, ηθικά, πολιτικά και στρατιωτικά…
Απέναντι στην απόφαση της Ρωσίας να επιτεθεί στην Ουκρανία παρατηρείται το εξής φαινόμενο
1)Το ΝΑΤΟ και ειδικά Βρετανία και ΗΠΑ να δυναμιτίζουν το κλίμα σαμποτάροντας τις διαπραγματεύσεις ειρήνης
2)Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να χρεοκοπήσει την Ρωσία με οικονομικούς όρους αντί να συνδράμει στην διπλωματική επίλυση της μεγάλης κρίσης
3)Γενικά όλη η Δύση αντί να επιδιώκει ο πόλεμος να τελειώσει σήμερα ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω καταστροφή της Ουκρανίας, εμφανίζεται να θέλει να συντηρήσει τον πόλεμο…
Η Δύση, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θυσιάζουν την Ουκρανία, την χρησιμοποιούν ως πιόνι στην σκακιέρα που είναι η ήττα της Ρωσίας όχι η διάσωση της Ουκρανίας.
4)Στην πράξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν δικαιολογημένη καθώς οι ουκρανοί προετοίμαζαν επίθεση στην Κριμαία και το Donbass.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα η Ουκρανία θα διχοτομηθεί με σημείο αναφοράς τον Δνείπερο ποταμό.
Τα νέα σύνορα θα καθοριστούν από βόρεια στην πειροχή του Kharniv και Izyum, νότια προς Popasna, την ευρύτερη περιοχή του Donbass δηλαδή Luhansk και Donetsk και νότια Μαριούπολη, Κριμαία και με κατεύθυνση προς Kherson και Mykolaiv... 

Η Δύση θυσιάζει την Ουκρανία για να αποδυναμώσει την Ρωσία

Σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της Ελβετίας και σύμβουλος του ΝΑΤΟ Jacques Baud αναλύει τις ρίζες του πολέμου Ουκρανίας - Ρωσίας και τους αυξανόμενους κινδύνους που ελλοχεύει η σύγκρουση Δύσης με Ρωσία.
Το διακύβευμα είναι ότι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί εκμεταλλεύονται την Ουκρανία σε μια μακροχρόνια εκστρατεία για να αφαιμάξουν την Ρωσία.
Ο Jacques Baud ήταν αξιωματικός στρατηγικής πληροφοριών.
Ήταν υπεύθυνος για τις δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στην Ουκρανία πριν τα γεγονότα του 2014.

Πότε ξεκίνησε ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας; - Όχι βέβαια τον Φεβρουάριο του 2022

Ο πόλεμος στην πραγματικότητα δεν έχει ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.
Ξεκίνησε το 2014.
Αλλά οι Ρώσοι πάντα ήλπιζαν ότι αυτή η σύγκρουση θα μπορούσε να επιλυθεί σε πολιτικό επίπεδο, στην πραγματικότητα.
Αυτός ήταν ο στόχος των συμφωνιών του Μινσκ.
Οι αιτίες πίσω από την απόφαση να εξαπολύσει μια επίθεση στο Donbass είναι δύο.

Η πρώτη αιτία είναι η απόφαση που ελήφθη και ο νόμος που θέσπισε ο Zelensky τον Μάρτιο του 2021 να ανακαταλάβει η Ουκρανία την Κριμαία με τη βία, φθάνοντας στο σημείο οι ουκρανικές δυνάμεις να συσσωρεύουν τεθωρακισμένα στα νότια τμήματα της Ουκρανίας.
Οι Ρώσοι γνώριζαν ότι ο Ουκρανικός στρατός προετοιμάζει επίθεση στην Κριμαία για να την ανακαταλάβει.
Γνώριζαν οι Ρώσοι ότι επρόκειτο να ξεκινήσει μια επιχείρηση εναντίον των ημιαυτόνομων περιοχών του Donbass από τις Ουκρανικές δυνάμεις, αλλά δεν ήξεραν πότε, και, φυσικά, απλώς το παρατηρούσαν, και μετά ήρθε το πραγματικό έναυσμα.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2022 ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι ήξερε ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν.
Και πώς θα το ήξερε αυτό;
Κανείς δεν πίστευε ότι οι Ρώσοι - πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου - θα επιτίθεντο στην Ουκρανία.
Άρα τι ήξερε ο Biden;

Και αυτό είναι στην πραγματικότητα η εντατικοποίηση των βομβαρδισμών του Donbass που ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου και αυτή η αύξηση του βομβαρδισμού παρατηρήθηκε, μάλιστα, από την Αποστολή Παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη), καταγράφοντας την παραβίαση.
Τα τελευταία 8 χρόνια υπήρξαν πολλές παραβιάσεις και από τις δύο πλευρές, παρεμπιπτόντως.
Αλλά ξαφνικά, στις 16 Φεβρουαρίου 2022, κατεγράφη τεράστια αύξηση των παραβιάσεων από την ουκρανική πλευρά σχεδόν 30 φορές περισσότερο από ότι στο παρελθόν.
Έτσι, για τους Ρώσους, ειδικά τον Putin τον ρώσο πρόεδρο, αυτό ήταν το σημάδι ότι η ουκρανική επιχείρηση επρόκειτο να ξεκινήσει.

Κατά την περίοδο 16 με 18 Φεβρουαρίου 2022 το ρωσικό κοινοβούλιο, η Δούμα, γνώριζε επίσης αυτή την πιθανή επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία και ενέκρινε ψήφισμα ζητώντας από τον Putin να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αυτοαποκαλούμενων Δημοκρατιών στο Donbass.
Αυτό αποφάσισε να κάνει ο Putin στις 21 Φεβρουαρίου.
Και αμέσως μετά την υιοθέτηση των διαταγμάτων, του νόμου που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο Δημοκρατιών, ο Putin υπέγραψε συμφωνία φιλίας και βοήθειας με αυτές τις δύο Δημοκρατίες.
Γιατί το έκανε αυτό;
Αυτό θα επέτρεπε στις Δημοκρατίες να ζητήσουν στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης.
Και για αυτό, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν ο Putin αποφάσισε να εξαπολύσει την επίθεση, θα μπορούσε να επικαλεστεί το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης.

Οι Ουκρανοί σχεδίαζαν μεγάλη επίθεση στην Κριμαία πριν την εισβολή των Ρώσων στην Ανατολική Ουκρανία....

Από το 2021 γνώριζαν πολλές στρατιωτικές υπηρεσίες της Δύσης ότι οι Ουκρανοί σύντασσαν τις δυνάμεις τους στα νότια της Ουκρανίας, όχι στα ανατολικά σύνορα με τη Ρωσία αλλά στα σύνορα με τη γραμμή επαφής με το Donbass.
Και, στην πραγματικότητα, όπως είδαμε από τις 24 Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι δεν είχαν σχεδόν καμία αντίσταση στην έναρξη της επίθεσης, ειδικά στο βορρά.
Και έτσι, θα μπορούσαν, να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο νότο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας — αυτό σημαίνει μεταξύ των δύο Δημοκρατιών του Donbass και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.
Και εκεί βρίσκεται σήμερα ο κύριος όγκος των ουκρανικών δυνάμεων.
O βασικός στόχος της Ρωσίας είναι όντως το Donbass και η Κριμαία.

Δευτερεύουσα προσπάθεια το Κίεβο

Η επιθετική προσπάθεια εναντίον του Κιέβου ήταν δευτερεύουσα προσπάθεια και είχε, δύο στόχους.
Πρώτα από όλα, να ασκηθεί πίεση στην πολιτική ηγεσία στο Κίεβο ώστε οι Ουκρανοί να έρθουν στις διαπραγματεύσεις.
Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος αυτής της δευτερεύουσας προσπάθειας.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να δεσμεύσει ή να καθηλώσει τις υπόλοιπες ουκρανικές τεθωρακισμένες δυνάμεις ώστε να μην μπορέσουν να ενισχύσουν τις κύριες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή του Donbass.
Και αυτό λειτούργησε αρκετά καλά.
Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να περικυκλώσουν, τις κύριες δυνάμεις, το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η μητέρα όλων των μαχών το Donbass

Η «μητέρα όλων των μαχών» διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Donbass, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τον αριθμό των ουκρανικών στρατευμάτων.
Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν από 60 χιλιάδες έως 80 χιλιάδες που είναι περικυκλωμένοι, οι ρώσοι στοχεύουν σε αυτές τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση στην Ουκρανία να μην εγκαταλείψει τον πόλεμο και την τροφοδοτούν συνεχώς με όπλα

Είναι πολύ σαφές ότι η κυβέρνηση Zelensky δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για σοβαρή διπλωματία λόγω της πίεση των ΗΠΑ στα παρασκήνια.
Οι Ρώσοι έχουν χάσει τελείως την πίστη τους στη Δύση.
Αυτό είναι βασικό ζήτημα.
Δεν εμπιστεύονται πλέον τη Δύση, και για αυτό έχουν θέσει ένα στόχο συνολική νίκη στο στρατιωτικό σκέλος για να έχουν οφέλη στη διαπραγμάτευση.
Ο Zelensky… από την αρχή ήταν παγιδευμένος μεταξύ της ιδέας να επιτύχει την ειρήνη στο Donbass, αυτό ήταν το πρόγραμμά του ως πρόεδρος.
Αλλά η Δύση οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δεν ήθελαν να υπάρξει ειρήνη.
Και φυσικά, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι που ήταν οι εγγυητές της συμφωνίας του Μινσκ για την ουκρανική πλευρά, δεν εφάρμοσαν ποτέ πραγματικά τον ρόλο του εγγυητή.
Ο Zelensky υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι δεν ελέγχει πλήρως το τι συμβαίνει στην Ουκρανία.
Οι εθνικιστές σίγουρα τον εμποδίζουν ή τον εμπόδισαν, μέχρι στιγμής να κάνει οτιδήποτε.

Οι ρώσοι άλλαξαν στρατηγική

Οι Ρώσοι πλέον έχουν διαφορετική αντίληψη για το πώς να διεξάγουν πόλεμο στις δυτικές δυνάμεις, ειδικά στις ΗΠΑ.
Στην Δύση κυριαρχεί η άποψη ότι εξαντλούνται οι διαπραγματεύσεις και εάν δεν αποδώσουν ξεκινάει πόλεμος.
Στον ρωσικό τρόπο τα πράγματα, είναι διαφορετικά.
Ξεκινάς έναν πόλεμο, αλλά δεν αφήνεις ποτέ τη διπλωματική εναλλακτική οδό, στην πραγματικότητα προχωράς και στους δύο δρόμους.

Οι Ρώσοι σίγουρα θέλουν να διαπραγματευτούν, αλλά δεν εμπιστεύονται τις δυτικές χώρες ώστε να διευκολύνουν αυτή τη διαπραγμάτευση.
Ο πόλεμος που διεξάγεται είναι μέρος ενός ευρύτερου πολέμου που ξεκίνησε πριν από χρόνια εναντίον της Ρωσίας, και νομίζω ότι, στην πραγματικότητα, η Ουκρανία είναι απλώς το μέσο, ο στόχος είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας και μετά στόχος θα είναι η Κίνα.
Η Ρωσία πρέπει να αποδυναμωθεί για τους δυτικούς γιατί αψήφησε την Δύση και συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Κίνα… Η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί, η Ουκρανία είναι πρόσχημα.

Υπάρχει σχέδιο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας

Υπάρχει σχέδιο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας, και αυτό ακριβώς βλέπουμε να ξεδιπλώνεται αυτή τη στιγμή.
Ο Putin το είχε προβλέψει.
Ο Putin έλαβε την απόφαση στις 24 Φεβρουαρίου να εισβάλλει στην Ουκρανία δεν είχε άλλη επιλογή.
Έπρεπε να κάνει κάτι.
Η ρωσική κοινή γνώμη δεν θα είχε ποτέ αντιληφθεί γιατί η Ρωσία θα παρέμενε απλώς παρατηρητής στις Δημοκρατίες του Donbass βλέποντας τις ουκρανικές δυνάμεις να εισβάλλουν και να τις υποτάσσουν.
Για τον Putin ήταν μονόδρομος η εισβολή θέτοντας δύο στόχους.
1)Αποστρατικοποίηση, που δεν αφορά ολόκληρη την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, αλλά εστίαζε στην περιοχή του Donbass.
2)Να καταστρέψει τους εθνικιστές, όχι το 2,5% στο Κίεβο αλλά το 100% των Αζοφικών ταγμάτων στη Μαριούπολη και στο Χάρκοβο.
Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Putin όταν μιλούσε για σχέδιο καταστροφής των ναζιστών στην Ουκρανία δεν αναφερόταν σε όλη την Ουκρανία αλλά στην Ανατολική Ουκρανία.

Τι συνέβη στην Bucha και στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk;

Και στα δύο περιστατικά οι Ρώσοι δεν ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις.
Όλα τα στοιχεία που έχουμε τείνουν να δείχνουν τις ευθύνες της Ουκρανίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να το βεβαιώσει 100%.
Αυτό που ενοχλεί στην όλη υπόθεση δεν είναι ότι δεν ξέρουμε ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος.
Αυτό που ενοχλεί είναι ότι οι δυτικοί ηγέτες άρχισαν να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να γνωρίζουν τι συνέβη στην Bucha
Δεν μπορεί να επιβάλλονται κυρώσεις με μεροληψία.

Noam Chomsky: Η Ουκρανία πρέπει να συμβιβαστεί με τη Ρωσία

Ο Εβραίος Αμερικανός φιλόσοφος και γλωσσολόγος Noam Chomsky (Νόαμ Τσόμσκι) είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στις ρωσικές απαιτήσεις, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει «να δώσει προσοχή στην πραγματικότητα».
«Μια επιλογή είναι να ακολουθήσουμε την πολιτική που ακολουθούμε τώρα… να πολεμήσουμε τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Και ναι, μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την πολιτική με την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου.
Ή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ότι η μόνη εναλλακτική είναι μια διπλωματική διευθέτηση, η οποία θα είναι άσχημη – θα δώσει στον Putin και στον στενό κύκλο του δίοδο διαφυγής».
«Γνωρίζουμε ότι το βασικό πλαίσιο είναι η περιοχή του Donbass που θέλει να διαθέτει υψηλό επίπεδο αυτονομίας, ίσως εντός κάποιας ομοσπονδιακής δομής στην Ουκρανία, και αναγνωρίζοντας ότι, είτε μας αρέσει είτε όχι, η Κριμαία δεν βρίσκεται στο τραπέζι»
«Μπορεί να μην μας αρέσει, το γεγονός ότι έρχεται τυφώνας αύριο, αλλά δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε λέγοντας: «Δεν μου αρέσουν οι τυφώνες» ή «Δεν αναγνωρίζω τους τυφώνες» επισήμανε ο Noam Chomsky.
Ο Noam Chomsky, ένας κορυφαίος Αμερικανός διανοούμενος που ασκεί έντονη κριτική στις πολιτικές του Ισραήλ.
Ο ίδιο με δοκίμιο του 1967 είχε ταχθεί κατά του πολέμου του Βιετνάμ.
Έχει επίσης μιλήσει εκτενώς για τον αμερικανικό στρατιωτικό παρεμβατισμό, τον καπιταλισμό και τον νεοφιλελευθερισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης