Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μαριούπολη έπεσε, οι ρώσοι εγκλώβισαν 2.500 ουκρανούς στο Azovstal – Περί τους 24.000 οι νεκροί ουκρανοί στρατιώτες - Σε 3 μέτωπα η προέλαση

Η  Μαριούπολη έπεσε, οι ρώσοι εγκλώβισαν 2.500 ουκρανούς στο Azovstal – Περί τους 24.000 οι νεκροί ουκρανοί στρατιώτες - Σε 3 μέτωπα η προέλαση
Ποιες οι απώλειες των Ουκρανικών και ρωσικών ένοπλων δυνάμεων;

Η Μαριούπολη και το λιμάνι της πόλης έπεσαν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων αποτελώντας μια σημειολογική νίκη μετά την απώλεια του ρωσικού πολεμικού πλοίου Moskva.
Έχει απομείνει μόνο ο θύλακας του εργοστασίου Azovstal όπου βρίσκονται 2.500 ουκρανοί στρατιώτες και μισθοφόροι.
Το λιμάνι σύμβολο στην Αζοφική θάλασσα της Ουκρανίας έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει το 96% περίπου του εδάφους της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις μάλιστα έστειλαν τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω αιματοχυσία.
Το τελεσίγραφο έληξε και όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές – από τηλεπικοινωνίες που παρακολουθούσαν – το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας αρνήθηκε στους μαχητές του Azovstal στη Μαριούπολη να παραδοθούν οδηγώντας σε βέβαιο θάνατο και τους 2.500 στρατιώτες εκτός και εάν αποδεχθούν να παραδοθούν.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η Μαριούπολη δεν υφίσταται ως πόλη καθώς το 85% των κτηρίων έχει καταστραφεί και σχεδόν το 70% του πληθυσμού έχει απομακρυνθεί…
Οι εικασίες είναι πολλές αλλά ορισμένοι αναφέρουν ότι οι νεκροί Ουκρανοί άμαχοι ξεπερνούν στην Μαριούπολη τους 14.000.
Mariupol_Battle_17apri.png

Σε ποια μέτωπα εστιάζουν οι ρωσικές δυνάμεις;

Στον άξονα του Izyum κοντά στο Kharkiv στα βόρεια – ανατολικά της Ουκρανίας, στα ανατολικά στην Popasha στην περιοχή του Donbass και στον νότιο άξονα με στόχο το Mykolaiv προελαύνουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Να σημειωθεί ότι εάν πέσει το Mykolaiv… ο Οδησσός απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να υποχώρησαν από το Κίεβο χωρίς να επιτύχουν τους επιχειρησιακούς στόχους αλλά η εστίαση στην Ανατολική και νότια Ουκρανία έχει αποφέρει αποτελέσματα αν και με μεγάλο κόστος εκατέρωθεν.
Με βάση ενδείξεις από την περιοχή Izyum κοντά στο Kharkiv θα ξεκινήσει μια μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πρόταση για ανταλλαγή του Medvedchuk με βρετανούς στρατιώτες που συνελήφθησαν

Πρόταση υποβλήθηκε για την ανταλλαγή του Ουκρανού επιχειρηματία και πολιτικού Viktor Medvedchuk με Βρετανούς στρατιώτες που συνελήφθησαν στο Donbass.

Ανελέητος βομβαρδισμός

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε χτυπήματα σε μια σειρά ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου τεθωρακισμένων στο Κίεβο και ενός εργοστασίου πυρομαχικών στην περιοχή του Κιέβου, καθώς και σε συνεργεία επισκευής στο Mykolaiv.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29 και ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25, καθώς και ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος φορτωμένο με δυτικά όπλα για την Ουκρανία.
Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν την βύθιση του πολεμικού πλοίου της Ρωσίας Moskva δεν δείχνει με σαφήνεια ότι δέχθηκε πυραυλική επίθεση... από τις ουκρανικές δυνάμεις.
FQlCx-cXoAkmGR3.jpg
FQlT477XsAgA8gd.jpg

FQlTxXOXMAMc3aX.jpg

Κινήσεις τακτικής του Zelensky… οι διαπραγματεύσεις καταρρέουν

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky ανέφερε ότι οι συμφωνίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα μπορούσαν να αποτελούνται από δύο έγγραφα - σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία και τις σχέσεις της με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ήδη «μια επίδειξη ετοιμότητας» για την παροχή εγγυήσεων από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας, αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ των αιτημάτων της ουκρανικής ηγεσίας και των εταίρων της.
Η Δύση, όπως ανησυχεί ο Zelensky, δεν είναι έτοιμη να παράσχει στην Ουκρανία τις ίδιες εγγυήσεις με τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Zelensky, είναι έτοιμη να συζητήσει με τη Ρωσία την μη ένταξη στο ΝΑΤΟ και το καθεστώς της Κριμαίας μόνο μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.
Κατά την Ουκρανία οι πιθανότητες επιτυχών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία μειώνονται καθημερινά, καθώς η ουκρανική κοινωνία πλέον εναντιώνεται δεν θέλει διάλογο με την Ρωσία.
Η Ουκρανία, τόνισε, ο Zelensky δεν είναι έτοιμη να παραδώσει τα εδάφη της και μπορεί να πολεμήσει τη Ρωσία «έστω και για 10 χρόνια».

Ποιες οι απώλειες των Ουκρανικών και ρωσικών ένοπλων δυνάμεων;

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ρωσία έχασε 20.300 στρατιώτες και περίπου 1.000 αιχμαλώτους.
Ωστόσο η Ρωσία αναφέρει ότι έχασε 1.351 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν.
Κατά την Ουκρανία η Ρωσία έχασε 773 άρματα μάχης, 2.002 τεθωρακισμένα οχήματα, 146 ελικόπτερα, 165 αεροσκάφη, 376 μονάδες πυροβολικού, 127 MLRSs, 146 οχήματα καυσίμων, 66 συστήματα αεράμυνας και 1.471 άλλα οχήματα.
Οι δυτικές δυνάμεις αμφισβητούν τα στοιχεία που δίνει η Ουκρανία τονίζοντας ότι οι νεκροί ρώσοι μπορεί να είναι 10.000.

Οι απώλειες των Ουκρανών 23.367 στρατιώτες

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Ρωσία, η Ουκρανία έχει χάσει 23.367 στρατιώτες και ξένους μαχητές από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας.
Η Ρωσία σύντομα θα αποκαλύψει τα δεδομένα που ελήφθησαν από ουκρανικά έγγραφα σχετικά με τους νεκρούς στρατιώτες.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 134 αεροσκάφη της Ουκρανίας, 460 drones, 987 μονάδες πυροβολικού, 252 MLRS, 246 συστήματα αεράμυνας, 2.269 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είχε αναφέρει ότι περίπου 2.500 με 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε επτά εβδομάδες πολέμου με τη Ρωσία και περίπου 10.000 έχουν τραυματιστεί.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 4.000 στρατιώτες μόνο στη Μαριούπολη.
Ο Zelensky ανέφερε ότι 19.000 έως 20.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο, που τώρα διανύει την όγδοη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης