Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δεν παραχωρούμε την Ανατολική Ουκρανία στη Ρωσία γιατί μετά θα κινηθεί ξανά για το Κίεβο

Zelensky: Δεν παραχωρούμε την Ανατολική Ουκρανία στη Ρωσία γιατί μετά θα κινηθεί ξανά για το Κίεβο
Αν οι Ρώσοι κατακτήσουν το Donbass θα επιστρέψουν για το Κίεβο τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα συνέχισης του πολέμου και θυσία των περίπου 2.500 Ουκρανών στρατιωτών στη Μαριούπολη έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky,
Δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να μην παραχωρήσει τα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας στη Ρωσία και πως ο στρατός της Ουκρανίας θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις του για να αντισταθεί, αποσιωπώντας τις απειλές περί εκτελέσεων που εκπέμπονται από το Κίεβο.
Σε συνέντευξή του στο CNN επισημαίνει ότι η χώρα του δεν έχει καμία εγγύηση για τις μελλοντικές προθέσεις της Ρωσίας και για το αν η Μόσχα θα προσπαθήσει εκ νέου να καταλάβει το Κίεβο, εφόσον καταφέρει να νικήσει στο Donbass.

Κρίσιμη η μάχη στο Donbass

«Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην τους επιτρέψουμε, να καταλάβουν τις θέσεις μας, γιατί αυτή η μάχη μπορεί να επηρεάσει την πορεία ολόκληρου του πολέμου», είπε ο Zelensky.
«Επειδή δεν εμπιστεύομαι τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και τους ηγέτες της Ρωσίας», πρόσθεσε.
«Γι' αυτό αντιλαμβανόμαστε πως το ότι τους πολεμήσαμε και τους διώξαμε, πως τους κάναμε να τρέχουν μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, αυτό δεν σημαίνει πως αν κατακτήσουν το Donbass δεν θα επιστρέψουν για το Κίεβο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης