Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Πλήγμα για την Ρωσία η καταστροφή του Moskva από έκρηξη ή από Ουκρανούς – Ο Zelensky ζητάει όπλα

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Πλήγμα για την Ρωσία η καταστροφή του Moskva από έκρηξη ή από Ουκρανούς – Ο Zelensky ζητάει όπλα
Καταστράφηκε η ναυαρχίδα της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα Moskva από έκρηξη ή από Ουκρανικούς πυραύλους Neptune
Σχετικά Άρθρα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται επικίνδυνα καθώς ο Zelensky, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ζητάει βαρύ οπλισμό για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις στο Donbass και στην νότια Ουκρανία όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει σημαντικά κέρδη στο έδαφος.
Την ίδια στιγμή η καταστροφή του ρωσικού πλοίου Moskva από τα σημαντικότερα στην Μαύρη Θάλασσα και με εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτελεί πλήγμα για την Ρωσία.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva χτυπήθηκε από δύο πυραύλους Neptune Anti-Ship, ωστόσο η Ρωσία αναφέρει ότι η καταστροφή του πλοίου συνέβη από έκρηξη που σημειώθηκε σε πυρομαχικά και ότι οι 500 ναύτες και το πλήρωμα έγκαιρα εκκενώθηκε.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τελειώσει με την Μαριούπολη και παρά την προπαγάνδα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στην πραγματικότητα οι ρώσοι κατέλαβαν το εργοστάσιο μετάλλων llyich και μόνο το εργοστάσιο Azovstal έχει απομείνει….
Οι αναφορές των ρώσων ότι συνέλαβαν ουκρανούς στρατιώτες είναι αληθείς αλλά ίσως όχι 1026 της 36ης Ταξιαρχίας πεζοναυτών, ο πραγματικός αριθμός είναι μικρότερος.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να συγκεντρώνουν εξοπλισμό και μονάδες στο Donetsk και Luhansk αλλά και στο Kharkiv και Izyum αλλά για την ώρα δεν φαίνεται να σχεδιάζουν κάποια μεγάλη επίθεση…
Ωστόσο παρατηρείται κινητικότητα στον νότιο άξονα στην πόλη Kherson που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση τους…

Καταστράφηκε η ναυαρχίδα της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα Moskva από έκρηξη ή από Ουκρανικούς πυραύλους Neptune

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι η ναυαρχίδα της στην Μαύρη Θάλασσα το πολεμικό πλοίο Moskva υπέστη πολύ μεγάλη ζημία, σχεδόν καταστράφηκε στα ανοιχτά της Οδησσού.
Ωστόσο, δεν έχει βυθιστεί και η φωτιά έχει περιοριστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η Ρωσία επιμένει ότι το πλοίο καταστράφηκε μετά από έκρηξη σε πυρομαχικά ενώ οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι το πλοίο επλήγη από δύο πυραύλους Neptune Anti-Ship.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva καταστράφηκε από ουκρανικούς πυραύλους.
Η ρωσική κρατική RIA επιδιώκει να αντικρούσει την ουκρανική αφήγηση, λέγοντας ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva έχει υποστεί «σοβαρές ζημιές» λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σκάφος και πυροδότησε πυρομαχικά.
Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα στην Δύση να θεωρούν ότι το πλοίο όντως χτυπήθηκε. Οι Ουκρανοί είπαν νωρίτερα ότι έπληξαν το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva με δύο πυραύλους κρουζ Neptune που είναι ικανοί να φτάσουν σε έναν στόχο σε απόσταση έως και 300 km.
Διαθέτει εξαιρετικά υψηλές γωνίες θέασης και είναι σε θέση να ανιχνεύσει και στοχοποιήσει σε απόσταση έως και 50 km.
Η απώλεια του Moskva δεν είναι μόνο τακτικής σημασίας, είναι στρατηγικής σημασίας
Και θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι η πολεμική σύγκρουση θα ενταθεί στην Ουκρανία.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Το καταδρομικό Moskva δεν έχει βυθιστεί – Περιορίστηκε η πυρκαγιά

Το καταδρομικό ρωσικό πλοίο Moskva δεν έχει βυθιστεί υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο έκανε γνωστό πως η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στο πλοίο έχει περιοριστεί και ότι δεν υπάρχουν πλέον εκρήξεις πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η φωτιά έχει περιοριστεί, δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό μέτωπο ενώ έχουν σταματήσει και οι εκρήξεις.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το πλοίο δεν έχει βυθιστεί, ενώ και βασικό πυραυλικός οπλισμός του δεν έχει υποστεί ζημιά.
«Το πλήρωμα του πλοίου εκκένωσε έγκαιρα στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονταν στην περιοχή.
Έχουν ληφθεί μέτρα για τη ρυμούλκυση του πλοίου στο λιμάνι» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τι υποστηρίζουν οι Ουκρανοί;

Ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο βυθίζεται στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού αφού χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους.
Ο ουκρανικός στρατός έπληξε ένα καταδρομικό του ρωσικού ναυτικού με δύο πυραύλους, προκαλώντας «σοβαρή ζημιά» στο πολεμικό πλοίο.
Ο Maksym Marchenko, επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού, δήλωσε στο Telegram ότι το Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, χτυπήθηκε με δύο πυραύλους Neptune.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επέβαιναν πάνω από 500 Ρώσοι μέλη του πληρώματος, ωστόσο ο ρωσικός στρατός δεν επιβεβαίωσε το περιστατικό, ούτε η αρχική τους επιβεβαίωση προήλθε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.
Εξακολουθούν να υποστηρίζουν Ουκρανοί περιφερειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι ότι το καταδρομικό «Moskva» κλάσης Slava του Στόλου της Ρωσικής Μαύρης Θάλασσας χτυπήθηκε από 2 πυραύλους Neptune που εκτοξεύτηκαν από το Ουκρανικό Ναυτικό ανοιχτά της ακτής της Οδησσού
thumb-1920-445798.jpg

mosxkko.png

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ θα παρέχουν πληροφορίες στην Ουκρανία

«Η κυβέρνηση Biden κινείται για να επεκτείνει σημαντικά τις πληροφορίες που παρέχει στις δυνάμεις της Ουκρανίας, ώστε να μπορέσουν να στοχεύσουν τις στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας στο κατεχόμενο Donbass και την Κριμαία και ενδεχομένως να ανακτήσουν εδάφη», ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Wall Street Journal.
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την αποστολή ελικοπτέρων Mi-17 στην Ουκρανία που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε επιθετικό ρόλο ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 750 εκατομμυρίων δολαρίων…

Όπλα στην Ουκρανία – Τι ζητάει ο Zelensky

«Η Ουκρανία κατέστρεψε περισσότερα ρωσικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό από ότι ορισμένοι στρατοί στην Ευρώπη έχουν αυτή τη στιγμή», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, «αλλά η Ρωσία έχει ακόμα την ικανότητα να επιτεθεί».
Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε ποια όπλα χρειάζεται η Ουκρανία. «Πυροβολικό 155 χιλιοστών, βλήματα πυροβολικού 152 χιλιοστών. Συστήματα εκτόξευσης πυραύλων "Grad", "Smerch", "Torando" ή M142 HIMARS.
Προσωπικό που μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα.
Τ-72 ή παρόμοια άρματα μάχης από τις ΗΠΑ ή τη Γερμανία, S-300, «BUK» ή τα δυτικά ισοδύναμα συστήματα αεράμυνας.

Προειδοποιεί η Ρωσία: Τα νατοϊκά όπλα είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι

Οι αποστολές όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα θεωρούνται "νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι" ανέφερε η Ρωσία.
Ο Ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να επιτεθεί σε οποιοδήποτε όχημα των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ συλληφθεί να μεταφέρει όπλα στη σύγκρουση.
«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» ανέφερε ρώσος αξιωματούχος.
Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς να καταλάβουν ότι οι προσπάθειες επιβράδυνσης της ειδικής μας επιχείρησης, για να προκληθεί η μέγιστη ζημιά σε ρωσικά σώματα και σχηματισμούς της DPR και του LPR (Λαϊκές δημοκρατίες Donetsk και Luhansk) θα κατασταλεί με σκληρό τρόπο».
«Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι Kalibr κατέστρεψαν 4 συστήματα S-300 που ήταν κρυμμένοι σε ένα υπόστεγο στα περίχωρα της πόλης Dnipro της κεντροανατολικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας 25 Ουκρανούς στρατιώτες».
Ωστόσο, η Σλοβακία - η οποία είχε πρόσφατα επιβεβαιώσει την αποστολή ενός συστήματος S-300 στην Ουκρανία - και η ίδια η Ουκρανία αρνήθηκαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Η Ρωσία θα χτυπήσει το Κίεβο…ξανά

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα χτυπήσουν κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, σε περίπτωση απόπειρας δολιοφθοράς και επίθεσης ουκρανικών στρατευμάτων σε σημεία στην Ρωσία δήλωσαν ρώσοι αξιωματούχοι.
«Βλέπουμε απόπειρες δολιοφθοράς και χτυπήματα από ουκρανικά στρατεύματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Εάν συνεχιστούν τέτοιες περιπτώσεις, τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα χτυπήσουν κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κίεβου».

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι πληρωμές σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει τα κράτη - μέλη ότι η απαίτηση του Ρώσου Προέδρου Putin να πληρώσουν οι μη φιλικές χώρες για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια θα παραβίαζε τις υπάρχουσες κυρώσεις που επιβλήθηκαν.
Ο νέος μηχανισμός πληρωμών θα παραβίαζε τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στη ρωσική κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα, καθώς και άλλους οργανισμούς και ιδιώτες.
ζζ1.png
ζζ2.png

ζζ3.png

ζζ4.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης