Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παραδόθηκαν 1.026 Ουκρανοί πεζοναύτες στη Μαριούπολη – Κίεβο: Καμία πληροφόρηση

Ρωσία: Παραδόθηκαν 1.026 Ουκρανοί πεζοναύτες στη Μαριούπολη – Κίεβο: Καμία πληροφόρηση
Σχετικά Άρθρα
Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πεζοναύτες που μάχονταν στη Μαριούπολη παραδόθηκαν νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 13/4 στις ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τη στιγμή πάντως που το Κίεβο υποστηρίζει πως δεν διαθέτει κάποια σχετική πληροφόρηση.
«Στη Μαριούπολη, στην περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Ίλιτς (…) 1.026 Ουκρανοί στρατιωτικοί της 36ης ταξιαρχίας των πεζοναυτών κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκαν» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως ανάμεσα τους βρίσκονταν 47 γυναίκες και 126 αξιωματικοί.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι 151 Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.
Σημειώνεται πως νωρίτερα ο ηγέτης των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov είχε αναφέρει πως περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν παραδοθεί στη Μαριούπολη, ενώ καλούσε όσους συνέχιζαν την αντίσταση – δυνάμεις τους βρίσκονταν στο εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα Azovstal – να παραδώσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στις οικογένειες τους.

Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανία δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές.
Συγκεκριμένα, το Κίεβο διεμήνυσε πως δεν έχει καμία πληροφόρηση για την παράδοση Ουκρανών στρατιωτών στη Μαριούπολη.
Στην τελευταία του ενημέρωση ο ουκρανικός στρατός είχε αναφέρει πως πρόθεση των ρωσικών δυνάμεων ήταν να χτυπήσουν το εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη όπου βρίσκονται Ουκρανοί στρατιώτες.
Σημειώνεται πως πριν μερικά 24ωρα, Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης υποστήριζαν πως επρόκειτο να δώσουν την ύστατη μάχη για τη Μαριούπολη, καθώς ξέμεναν από πυρομαχικά.

Εγκλωβισμένοι 100.000 πολίτες

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Vadym Boichenko υποστήριξε ότι περισσότεροι από 100.000 πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, περιμένοντας την απομάκρυνση τους.
Ωστόσο, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Iryna Vereshchuk είπε ότι δεν κατέστη δυνατό σήμερα 13/4 να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, κατηγορώντας για αυτό τις ρωσικές δυνάμεις για παραβίαση κατάπαυσης του πυρός και για τον αποκλεισμό λεωφορείων που απομάκρυναν αμάχους.

Εκτιμήσεις για 22.000 νεκρούς

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εκτιμάται ότι περίπου 20.000 με 22.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Μαριούπολη, η οποία βομβαρδίζεται εδώ και τουλάχιστον 40 ημέρες.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι το 90% των κτηρίων και των υποδομών της πόλης έχει καταστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης