Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί η Ρωσία: Στρατιωτικοί στόχοι τα οχήματα ΝΑΤΟ - ΗΠΑ που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία

Προειδοποιεί η Ρωσία: Στρατιωτικοί στόχοι τα οχήματα ΝΑΤΟ - ΗΠΑ που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία
Οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον στρατό της Ρωσίας ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα «αντιμετωπιστούν με σκληρότητα» πρόσθεσε
Σχετικά Άρθρα

Ευθείες «βολές» εξαπολύει η Μόσχα η οποία προειδοποίησε σήμερα 13 Απριλίου πως θα θεωρεί τα οχήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που μεταφέρουν όπλα σε ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον στρατό της Ρωσίας ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα «αντιμετωπιστούν με σκληρότητα» πρόσθεσε.
«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» ανέφερε ο Ryabkov.

Πιέσεις στη Γερμανία για να παραδώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε σήμερα 13/4 ότι η Γερμανία θα στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.
Το Βερολίνο παραδίδει ήδη αμυντικά όπλα στην Ουκρανία, αλλά ο Scholz δέχεται πιέσεις εδώ και αρκετές ημέρες, ακόμη και στην πλειοψηφία του, να δώσει το πράσινο φως για την αποστολή επιθετικού εξοπλισμού, ιδιαίτερα τεθωρακισμένων οχημάτων.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομίας, κάλεσαν τον Καγκελάριο να αποφασίσει υπέρ αυτών των παραδόσεων.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται στο Κίεβο για «πρακτικές αποφάσεις», συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης βαρέων όπλων για την υποστήριξη της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική επίθεση, δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου την Τετάρτη.

Πρώην σύμβουλος της Merkel προειδοποιεί – «Πάμε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αν σταλούν τανκς»

Αντιδράσεις προκάλεσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας από τους Πράσινους η οποία πρότεινε να σταλεί βαρύς οπλισμός στην Ουκρανία για να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή.
Ανάμεσα σε αυτούς που αντιδρούν με την εν λόγω πρόταση είναι και ο Γερμανός ταξίαρχος εν αποστρατεία και σύμβουλος της πρώην Γερμανίδας καγκελαρίου Merkel, Erich Vad.
«Ενδεχόμενη παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, θα οδηγούσε δυνητικά σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Vad.
«Κάνουμε αρκετή πολεμική ρητορική αυτή τη στιγμή – με καλή και ηθική πρόθεση», υπογράμμισε ο Βαντ.
Ωστόσο πρόσθεσε: «Όμως, όπως είναι γνωστό, ο δρόμος προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις.
Πρέπει να σκεφτούμε το τέλος του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Εάν δεν θέλουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βγούμε από αυτή τη λογική της στρατιωτικής κλιμάκωσης και να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο πρώην σύμβουλος της Merkel.

Για τον Putin 

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο n-tv, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και στρατιωτικός αναλυτής σήμερα, Vad, εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απάνθρωπο τον Ρώσο πρόεδρο Putin και να τον χαρακτηρίσει παθολογικά αυταρχικό, με τον οποίο ουδείς μπορεί πλέον να συνομιλήσει».
Σύμφωνα με τον Vad, «όσο τρομερός κι αν είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, είναι μέρος μιας αλυσίδας συγκρίσιμων, πρόσφατων πολέμων: Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν.
Δυστυχώς, οι πάρα πολλοί άμαχοι νεκροί και οι σφαγές που έγιναν τώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν αποτελούν εξαίρεση.
Στον πόλεμο, σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Αυτός είναι ο πόλεμος. Δυστυχώς, αυτό είναι εγγενές στο σύστημα».

Για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003

Ο Vad αναφέρθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ του 2003. «Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της κατοχής, που ακολούθησε. Σε σύγκριση με αυτό, ο Πούτιν δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μέχρι στιγμής, οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες στην Ουκρανία ήταν πολύ μικρότερες από ό,τι στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν», υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος της Merkel.




www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης