Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η ενέργεια που δεν θέλει η Δύση, θα πάει σε όσους την χρειάζονται – Πλήττονται από τις κυρώσεις τους

Putin: Η ενέργεια που δεν θέλει η Δύση, θα πάει σε όσους την χρειάζονται – Πλήττονται από τις κυρώσεις τους
Βλέπουμε την Αρκτική όχι ως πεδίο γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά ως έδαφος διαλόγου είπε ο Putin
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία μπορεί πολύ εύκολα να αναδιανείμει τις εξαγωγές των τεράστιων ενεργειακών αποθεμάτων που διαθέτει από τη Δύση προς κράτη που την χρειάζονται διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε πως η Δύση πλήττεται από τις δικές της κυρώσεις.
«Η άρνηση ορισμένων δυτικών χωρών για κανονική συνεργασία με τη Ρωσία και τη χρήση μέρους των ρωσικών ενεργειακών πόρων έχει ήδη πλήξει εκατομμύρια Ευρωπαίους και έχει επηρεάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε ο Putin κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που είχε μέσω τηλεδιάσκεψης με Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών περιοχών που βρίσκονται στη ζώνη του Αρκτικού Κύκλου.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις «μη φιλικές χώρες» ότι έχουν καταστρέψει την αλυσίδα τροφοδοσίας στον αρκτικό κύκλο και δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, πράγμα που όπως είπε, πλήττει και τους Ρώσους πολίτες.
«Την δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό δημιουργεί συγκεκριμένες δυσκολίες για εμάς, αλλά έχουμε όλους τους πόρους και τις ευκαιρίες να βρούμε άμεσα εναλλακτικές λύσεις, ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα ενισχύσουμε περαιτέρω την ανεξαρτησία μας από εξωτερικούς παράγοντες» υποστήριξε ο Putin.
Όπως είπε, η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα στην εγχώρια αγορά και να αυξήσει τις προμήθειες σε άλλες περιοχές του κόσμου, «εκεί όπου τις έχουν πραγματικά ανάγκη».

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία

Ο Putin υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με όλους τους ενδιαφερόμενους και άμεσα εμπλεκόμενους στα μελλοντικά προγράμματα και έργα στην Αρκτική.
«Βλέπουμε την Αρκτική όχι ως πεδίο γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά ως έδαφος διαλόγου, σταθερότητας και εποικοδομητικής συνεργασίας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης