Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,8% - To βλέμμα σε ΕΚΤ και πληθωρισμό

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,8% - To βλέμμα σε ΕΚΤ και πληθωρισμό
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη (14/4), με φόντο την έκρηξη του πληθωρισμού.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,2% στις 14.013 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.586 μονάδες.
Στις 6.561 μονάδες με άνοδο 0,3% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με οριακές μεταβολές στις 24.661 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν  στις 8.581 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνεπτώση 0,2%, με τις μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης και τεχνολογίας να αντισταθμίζουν τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιριών.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.544 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 0,5%, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό, ο οποίος αυξήθηκε στο 8,5% τον Μάρτιο και με το βλέμμα στα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών για το α΄τρίμηνο. 
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το brent ενισχύεται 0,6% στα 105,32 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 0,7% στα 101,16 δολ. το βαρέλι.

JP Morgan: Κέρδη 8,28 δισ. δολ. το α΄τρίμηνο 2022 με πτώση 42% - Χειρότερα των εκτιμήσεων

Πτώση 42% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan στο α΄τρίμηνο του 2022, στα 8,28 δισ. δολ.
H μετοχή της JPMorgan Chase υποχωρεί 1,3% προσυνεδριακά, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανέφερε χαμηλότερα κέρδη από τις εκτιμήσεις της Wall Street.
Η τράπεζα προειδοποίησε επίσης για οικονομικές προκλήσεις στον ορίζοντα.
Ειδικότερα, η JP Morgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν στα 8,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,63 δολάρια ανά μετοχή, από 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,50 δολάρια ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα έσοδα μειώθηκαν στα 30,7 δισ. δολάρια από 32,27 δισ. δολ.
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η JP Morgan θα κέρδιζε 2,72 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 30,59 δισ. δολ., σύμφωνα με έρευνα της FactSet.

Σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός στο Ην. Βασίλειο - Στο 7% τον Μάρτιο του 2022

Υψηλό 30 ετών κατέγραψε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2022, οπότε και διαμορφώθηκε στο 7% σε ετήσια βάση.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για αύξηση κατά 7%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, που προέβλεπε ετήσια αύξηση κατά 6,7%.
 Η κατά 7% αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή είναι η υψηλότερη από τον Μάρτιο του 1992.
Η Bank of England αύξησε τα επιτόκια για τρίτη διαδοχική φορά, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού να αυξηθεί από το ιστορικό χαμηλό του 0,1% στο 0,75%, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό χωρίς να επιβαρύνει την οικονομική ανάπτυξη.
Ο Boris Glass από την S&P Global Ratings, δήλωσε ότι οι βρετανικοί ρυθμοί πληθωρισμού είναι πιθανό να αυξηθούν και να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ καθ' όλη τη διάρκεια του 2022.
«Η αύξηση του ανώτατου ορίου στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών θα προσθέσει περίπου μία επιπλέον μονάδα μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Η άνοδος του πληθωρισμού θα πλήξει σκληρά τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, ειδικά εκείνους με χαμηλότερα εισοδήματα που έχουν πλέον εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις από την πανδημία» επισημαίνει ο Glass.
Ακόμα όμως κι αν και όταν ο πληθωρισμός πέσει, παραμείνει πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για μεγάλο μέρος και του 2023, προβλέπει ο Glass. Ο ίδιος εκτίμησε ότι εάν τα ανώτατα όρια των τιμών της ενέργειας αυξηθούν περαιτέρω τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός θα μειωθεί πιο αργά και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
«Η Bank of England ανησυχεί για τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό. Ενώ επί του παρόντος τα υψηλά ποσοστά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις παγκόσμιες τιμές της ενέργειας, το γεγονός ότι τα εγχώρια είδη συγκεντρώνουν δυναμική δικαιολογεί όλο και περισσότερο αυτή την ανησυχία», πρόσθεσε ο Glass.

Κέρδη στην Ασία

Κέρδη καταγράφουν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στο επίκεντρο και τη Νέα Ζηλανδία να αυξάνει τα επιτόκια.
Ο Asia Dow ενισχυόταν στις 3.500 μονάδες με άνοδο 0,6%.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,9% στις 26.843 μονάδες.
O Hang Seng ενισχυόταν 0,3% στις 21.374 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,8% στις 3.186 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε το επιτόκιο της κατά 50 μονάδες βάσης, στο 1,5% από 1% προηγουμένως.
Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων από την Reserve Bank of New Zealand μετά τις αυξήσεις κατά 25 μ.β. στις συνεδριάσεις του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης