Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard (Fed): Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η επιβράδυνση του δομικού πληθωρισμού - Μείζων αποστολή μας η υποχώρησή του

Brainard (Fed): Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η επιβράδυνση του δομικού πληθωρισμού - Μείζων αποστολή μας η υποχώρησή του

Η Brainard ανέφερε ότι σε δομικό επίπεδο, χωρίς δηλαδή την ενέργεια και τα τρόφιμα, οι πληθωριστικές πιέσεις μετριάστηκαν τον Μάρτιο περισσότερο από το αναμενόμενο

Σχετικά Άρθρα

Η επιβράδυνση σε κάποιες μετρήσεις του πληθωρισμού που εμφανίστηκε το Μάρτιο είναι καλοδεχούμενη, αλλά θα πρέπει να δούμε τους επόμενους μήνες αν θα συνεχιστεί αυτή η μείωση πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα, ανέφερε σήμερα το μέλος του Δ.Σ. της Federal Reserve, Lael Brainard σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό.
Η Brainard ανέφερε ότι σε δομικό επίπεδο, χωρίς δηλαδή την ενέργεια και τα τρόφιμα, οι πληθωριστικές πιέσεις μετριάστηκαν τον Μάρτιο περισσότερο από το αναμενόμενο.
Ο δομικός δείκτης τιμών πληθωρισμού αυξήθηκε 0,3% τον Μάρτιο από 0,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Αυτή είναι η μικρότερη αύξηση τους τελευταίους έξι μήνες.
«Άρα είναι πολύ καλοδεχούμενη η εξέλιξη αυτή και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις τιμές για να δούμε αν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υποχώρηση τους και τους επόμενους μήνες», ανέφερε η Brainard.
Σημείωσε πάντως ότι «ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και το να υποχωρήσει είναι η πιο σημαντική μας αποστολή».
Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,2% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σκαρφάλωσε στο 8,5%.
Η Brainard δήλωσε ότι η Fed σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια της με ταχύ ρυθμό, κατά 50 μονάδες βάσης σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, και  ότι θα μπορούσε να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση της τον Μάιο να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, αρχίζοντας από τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης