Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απειλεί με νομικά μέτρα εάν «εξαναγκαστεί» σε χρεοκοπία - Δεν αποκλείει τεχνικό default

Ρωσία: Απειλεί με νομικά μέτρα εάν «εξαναγκαστεί» σε χρεοκοπία - Δεν αποκλείει τεχνικό default
Με μηνύσεις απειλεί η Ρωσία, σε περίπτωση που αναγκαστεί σε χρεοκοπία
Σχετικά Άρθρα
Με μηνύσεις απειλεί η Ρωσία, σε περίπτωση που αναγκαστεί σε χρεοκοπία, με το Κρεμλίνο να μην αποκλείει ένα τεχνικό default, κατηγορώντας τη Δύση ότι αυτός είναι ο στόχος της.
Συγκεκριμένα, η ρωσική κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα ενώπιον των αντίστοιχων δικαστηρίων σε περίπτωση κήρυξης αθέτησης του δημόσιου χρέους της, θεωρώντας ότι έχει εξαναγκαστεί τεχνητά, καθώς η χώρα έχει λάβει «καλή πίστη» τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί με όλες τις υποχρεώσεις σας προς τους πιστωτές σας.
«Θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις», προειδοποίησε σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Anton Siluanov, στην οποία υπερασπίστηκε ότι η Ρωσία προσπάθησε «καλή πίστη» να πληρώσει εξωτερικούς πιστωτές μεταφέροντας τα αντίστοιχα ποσά σε ξένο νόμισμα για την πληρωμή του χρέους.

Στόχος της Δύσης να προκαλέσει τεχνητά τη ρωσική χρεοκοπία

«Η Ρωσική Ομοσπονδία, ως αξιόπιστος δανειολήπτης, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποπληρώσει τα ευρωομόλογα στα νομίσματα στα οποία δανειζόμαστε, δηλαδή κυρίως σε δολάρια», δήλωσε.
«Ωστόσο, η συνειδητή πολιτική των δυτικών χωρών είναι να δημιουργήσουν τεχνητά μια χρεοκοπία με κάθε μέσο», τόνισε, αναφερόμενος στο πάγωμα των λογαριασμών της Ρωσίας σε ξένο νόμισμα, ώστε να μην γίνονται πληρωμές διακανονισμού στους κατόχους ομολόγων.

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για χρεοκοπία

Ο Dmitri Peskov δήλωσε… πεπεισμένος ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικοί λόγοι ώστε η S&P να υποβαθμίσει την αξιολόγηση ξένου νομίσματος της Ρωσίας σε «επιλεκτική χρεοκοπία».

«Είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για μια τέτοια χρεοκοπία.
Η Ρωσία έχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της", τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Μια τέτοια μη εποικοδομητική θέση των αντιπάλων μας μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση», είπε.
«Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov μίλησε για αυτό σε συνέντευξή του στην Izvestiya», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Μπορεί να είναι μόνο μια τεχνική ανθρωπογενής χρεοκοπία», τόνισε.

 Στα 59,5 δισ. δολ. το δημόσιο χρέος της Ρωσίας

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, από την 1η Φεβρουαρίου 2022, το εξωτερικό δημόσιο χρέος της χώρας ανερχόταν σε 59,5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους για εξωτερικά ομολογιακά δάνεια - 38,97 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συνολικά, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει 15 ενεργά ομολογιακά δάνεια με λήξη από το 2022 έως το 2047.
Το μερίδιο του χρυσού στα διεθνή αποθεματικά της Ρωσίας στις αρχές του 2022 ήταν 21,5%, σε γουάν 17,1%, ευρώ 33,9%, δολάριο 10,9%, λίρα Αγγλίας 2%.
Την 1η Απριλίου τα αποθεματικά ήταν 606,409 δισ. δολ. έναντι 617,133 δισ. την 1 η Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης