Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έβαλε μικροτσίπ και τώρα πληρώνει ανέπαφα απλώνοντας... το χέρι του - Τι λέει η εταιρεία για τα πρωτοποριακά εμφυτεύματα

Έβαλε μικροτσίπ και τώρα πληρώνει ανέπαφα απλώνοντας... το χέρι του - Τι λέει η εταιρεία για τα πρωτοποριακά εμφυτεύματα
Το τσιπ του Walletmor, το οποίο ζυγίζει λιγότερο από ένα γραμμάριο και είναι λίγο μεγαλύτερο από έναν κόκκο ρυζιού, αποτελείται από ένα μικροσκοπικό μικροτσίπ και μια κεραία που περικλείεται σε ένα βιοπολυμερές - ένα υλικό φυσικής προέλευσης, παρόμοιο με το πλαστικό
Σχετικά Άρθρα

Ο Patrick Paumen προκαλεί σάλο κάθε φορά που πληρώνει για κάτι σε ένα κατάστημα ή εστιατόριο.
Κι αυτό γιατί ο 37χρονος δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τραπεζική κάρτα ή το κινητό του για να πληρώσει. Αντίθετα, απλώς τοποθετεί το αριστερό του χέρι κοντά στη συσκευή ανάγνωσης καρτών ανέπαφων και η πληρωμή ολοκληρώνεται.
«Οι αντιδράσεις από τους ταμίες είναι ανεκτίμητες!» λέει ο κ. Paumen, φύλακας από την Ολλανδία σύμφωνα με το BBC.
Είναι σε θέση να πληρώσει χρησιμοποιώντας το χέρι του, επειδή το 2019 εμφύτεψε ένα μικροτσίπ ανέπαφων πληρωμών κάτω από το δέρμα του.
«Η διαδικασία πονάει; Τον ρώτησαν «όσο όταν κάποιος τσιμπάει το δέρμα σου», λέει ο κ. Paumen.
Ο κ. Paumen's έχει ένα τσιπ κάτω από το δέρμα του αριστερού του χεριού και ανάβει ότι έρχεται σε στενή επαφή με μια μηχανή πληρωμών
Ένα μικροτσίπ εμφυτεύτηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο το 1998.
Και όσον αφορά τα εμφυτεύσιμα τσιπ πληρωμής, η βρετανο-πολωνική εταιρεία Walletmor, ανέφερε ότι πέρυσι έγινε η πρώτη εταιρεία που τα πρόσφερε προς πώληση.
«Το εμφύτευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσετε ένα ποτό στην παραλία στο Ρίο, έναν καφέ στη Νέα Υόρκη, ένα κούρεμα στο Παρίσι - ή στο τοπικό παντοπωλείο σας», λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Wojtek Paprota. "Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε γίνονται δεκτές ανέπαφε πληρωμές."

Το μικροτσίπ

Το τσιπ του Walletmor, το οποίο ζυγίζει λιγότερο από ένα γραμμάριο και είναι λίγο μεγαλύτερο από έναν κόκκο ρυζιού, αποτελείται από ένα μικροσκοπικό μικροτσίπ και μια κεραία που περικλείεται σε ένα βιοπολυμερές - ένα υλικό φυσικής προέλευσης, παρόμοιο με το πλαστικό.
Ο κ. Paprota προσθέτει ότι είναι απολύτως ασφαλές, έχει ρυθμιστική έγκριση, λειτουργεί αμέσως μετά την εμφύτευση και θα παραμείνει σταθερά στη θέση του. Επίσης, δεν απαιτεί μπαταρία ή άλλη πηγή ενέργειας. Η εταιρεία λέει ότι έχει πλέον πουλήσει περισσότερες από 500 τσιπάκια.
Για πολλούς από εμάς, η ιδέα της εμφύτευσης ενός τέτοιου τσιπ στο σώμα μας είναι τρομακτική, αλλά μια έρευνα του 2021 σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση διαπίστωσε ότι το 51% θα το σκεφτόταν.
Ωστόσο, η έκθεση προσέθεσε ότι «τα ζητήματα εισβολής και ασφάλειας εξακολουθούν να αποτελούν μείζον μέλημα» για τους ερωτηθέντες.
Ο κ. Paumen πάντως λέει ότι δεν έχει καμία από αυτές τις ανησυχίες.
«Τα εμφυτεύματα τσιπ περιέχουν το ίδιο είδος τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση», λέει, «Από μπρελόκ μέχρι ξεκλείδωμα θυρών, κάρτες δημόσιας συγκοινωνίας όπως η κάρτα London Oyster ή τραπεζικές κάρτες με λειτουργία ανέπαφων πληρωμών.
"Η απόσταση ανάγνωσης περιορίζεται από το μικρό πηνίο κεραίας μέσα στο εμφύτευμα. Το εμφύτευμα πρέπει να βρίσκεται εντός του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου μιας συμβατής συσκευής ανάγνωσης RFID [ή NFC]. Μόνο όταν υπάρχει μαγνητική σύζευξη μεταξύ της συσκευής ανάγνωσης και του αναμεταδότη μπορεί το εμφύτευμα μπορεί να διαβαστεί».
Προσθέτει ότι δεν ανησυχεί ότι μπορεί να εντοπιστεί το πού βρίσκεται.
«Τα τσιπ RFID χρησιμοποιούνται σε κατοικίδια για να τα αναγνωρίζουν όταν χάνονται», λέει. "Αλλά δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους χρησιμοποιώντας ένα εμφύτευμα τσιπ RFID"
Ωστόσο, το ζήτημα με τέτοια τσιπ, (και αυτό που προκαλεί ανησυχία), είναι αν στο μέλλον γίνονται όλο και πιο προηγμένα και γεμάτα με προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου. Και, με τη σειρά του, εάν αυτές οι πληροφορίες είναι ασφαλείς και εάν ένα άτομο θα μπορούσε πράγματι να παρακολουθηθεί.

Ο κ. Paumen έχει επίσης εμφυτευμένους μαγνήτες στα δάχτυλά του

Ο κ. Paumen περιγράφει τον εαυτό του ως "biohacker" - κάποιος που βάζει κομμάτια τεχνολογίας στο σώμα του για να προσπαθήσει να βελτιώσει την απόδοσή του. Έχει συνολικά 32 εμφυτεύματα, συμπεριλαμβανομένων τσιπ για άνοιγμα θυρών και ενσωματωμένους μαγνήτες.
«Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, οπότε συνεχίζω να συλλέγω περισσότερα», λέει. "Τα εμφυτεύματα μου αυξάνουν το σώμα μου. Δεν θα ήθελα να ζήσω χωρίς αυτά", λέει.
"Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να τροποποιήσουν το σώμα τους. Θα πρέπει να το σεβαστούμε - και θα πρέπει να μας σέβονται ως βιοχάκερ."


_124068726_patrick-photo.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης