Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση στο Donbass – Η Ουκρανία δολοφονεί αμάχους για να πάρει από την Δύση όπλα και εγγυήσεις ασφαλείας

Η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση στο Donbass – Η Ουκρανία δολοφονεί αμάχους για να πάρει από την Δύση όπλα και εγγυήσεις ασφαλείας
Oι ουκρανικές δυνάμεις είναι αυτές που δολοφονούν αμάχους και προβαίνουν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με στόχο να ενοχοποιήσουν την Ρωσία και να κερδίσουν περισσότερη υποστήριξη από την Δύση.
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στο Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας ώστε να ελέγξει πλήρως τις περιοχές Donetsk και Luhansk.
Την ίδια στιγμή η απόφαση αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή τακτικής των ουκρανικών δυνάμεων αφού οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Δύση και τα όπλα που λαμβάνουν σχεδόν καθημερινά έχουν αλλάξει τα σχέδια των ουκρανών… που πλέον δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν άμεσα σε συνθήκη ειρήνης.
Την ίδια στιγμή και παρά την προπαγάνδα… οι ουκρανικές δυνάμεις είναι αυτές που δολοφονούν αμάχους και προβαίνουν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με στόχο να ενοχοποιήσουν την Ρωσία και να κερδίσουν περισσότερη υποστήριξη από την Δύση.
Με συνεχείς εκκαθαρίσεις όπως στην Bucha ή με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Kramatorsk σκοτώνοντας 52 ανθρώπους με πύραυλο «Tochka-U» που ναι μεν είναι ρωσικής κατασκευής αλλά χρησιμοποιείται μόνο από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι βασικοί στρατιωτικοί στόχοι της Ρωσίας

Ο βασικός στόχος είναι να διατηρήσει την ζώνη που ξεκινάει από τα βόρεια – ανατολικά στο Kharkiv να διασφαλίσει τον έλεγχο του Luhansk και Donetsk των δύο βασικών περιοχών της Donbass και ακολούθως να διασφαλίσει τον διάδρομο προς Μαριούπολη και προς την Kherson και βεβαίως νότια στην Κριμαία.
Με βάση τα τωρινά δεδομένα στην Μαριούπολη όπου το 90% των κτηρίων έχει καταστραφεί ή υποστεί μεγάλες ζημίες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ενώ ελάχιστοι ουκρανικοί θύλακες έχουν απομείνει στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal προς την πλευρά του λιμανιού στην Αζοφική Θάλασσα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις νότια του Izyum προς το Slovyansk και το Barvinkove
Οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν συγκεντρωμένες στην κατάληψη του Rubizhne και της Popasna στην περιφέρεια Luhansk και συγκεντρώθηκαν στη Marinka στην περιφέρεια Donetsk
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις νότια του Izyum προς το Slovyansk και το Barvinkove με τις τοπικές αρχές να προτρέπουν τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή.
x1_1.png

x2_1.png

x3_1.png

Τι σχεδιάζουν οι Ουκρανοί;

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διευκρίνισε ότι οι επιθυμητές «εγγυήσεις ασφαλείας» της Ουκρανίας αντί για ένταξη στο ΝΑΤΟ πρέπει να είναι γραπτές δεσμεύσεις από πολλά κράτη που θα παράσχουν στην Ουκρανία άμεση στρατιωτική βοήθεια και θα επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία σε περίπτωση περαιτέρω ρωσικής επίθεσης.
Ο Zelensky από την στιγμή που βλέπει ότι έχει την στήριξη της Δύσης δεν είναι διατεθειμένος να οδηγήσει την Ουκρανία σε συνθήκη ειρήνης.
Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πυρήνα εγγυητριών κρατών που θα «παρέχουν κάθε είδους όπλα εντός 24 ωρών» και θα επιβάλλουν κυρώσεις εντός 24-72 ωρών για να «απωθήσουν και να απομονώσουν» τη Ρωσία σε περίπτωση περαιτέρω ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ισραήλ έχουν εκφράσει διάφορους βαθμούς προθυμίας να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Μυστικές επαφές Ουκρανίας – Γερμανίας

Ο Γερμανός καγκελάριος επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία και η Ουκρανία διεξάγουν εμπιστευτικές διμερείς συζητήσεις σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο Zelensky πιθανότατα επιδιώκει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και προσχεδιασμένες κυρώσεις στη Ρωσία ως αποτρεπτικό μέσο για να αντικαταστήσει το σχέδιο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Οι διαπραγματεύσεις για αυτές τις εγγυήσεις πιθανότατα θα διαρκέσουν κάποιο χρόνο και η Ουκρανία είναι απίθανο να επανέλθει σε νέες επαφές με τους Ρώσους διαπραγματευτές τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης